Snart dags för comeback för Thorgren

Uppdaterad 2019-08-08 | Publicerad 2017-01-03

Snowboard. Drygt två månader efter knäoperationen är snowboardstjärnan Sven Thorgren tillbaka på snö.

– Han åker för fullt, det är väldigt glädjande besked, säger förbundskaptenen Joakim Hammar.

OS-kvalet är igång, men 22-åringen har ägnat senhösten åt rehab. I oktober tvingades han till en operation av en broskskada i knät, som han fick efter att ha landat fel under träning i Australien på sensommaren.

Just nu är han och landslagskollegan Måns Hedberg i Whistler Mountain i Kanada och tränar.

– Sven kom igång på snö för en knapp vecka sedan. Nu förlänger de resan några dagar för att få lite extra träning innan tävlingssäsongen drar igång till hundra procent, säger Hammar.

Thorgren har missat höstens inledande big air-tävlingar och missar även den första slopestyletävlingen i Kreischberg i nästa vecka.

– Slopestyletävlingen i Laax blir hans tävlingspremiär den här säsongen, säger Hammar om Schweiz-tävlingen den 17 januari.

– Sen åker han över till X-Games där han kör både slopestyle och big air.

X-Games går i Aspen, USA, mellan den 26 och 29 januari.

I OS i Sotji kom Thorgren fyra i slopestyle. I Pyeongchang om drygt ett år är han en av Sveriges hopp i både slopestyle och den nya grenen big air. Världscupen den här säsongen, samt nästa säsong fram till OS, är kvalificerande för OS.

– Det blir lite stressigare för Sven eftersom han inte plockat några poäng än. Men gör han några toppresultat så ska det räcka.

TT