Karlsson om turbulensen: "Har påverkat oss"

Av: TT

Publicerad:
Frida Karlsson. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Frida Karlsson. Arkivbild.

Efter en vecka fylld av avhopp från skidlandslaget medger Frida Karlsson att hon inte har varit oberörd av turbulensen.

– Alla vet att det varit lite rörigt i organisationen och det är klart att det har påverkat oss alla, säger 20-åringen till Expressen.

Det svenska skidlandslaget har haft stora organisatoriska bekymmer sedan Rikard Grip lämnade sin position som landslagschef knappt ett år sedan.

I helgen tappade landslaget även en av sina största stjärnor, Stina Nilsson, som byter sport till skidskytte och under onsdagen blev det klart att herrtränarna Fredrik Uusitalo och Mattias Nilsson väljer att sluta för att får mer tid för sina respektive familjer.

Frida Karlsson, som stått för ett enormt genombrott det senaste året med bland annat VM-guld i stafett och världscupseger i Holmenkollens klassiska tremil, har inte gått oberörd från händelserna.

– Alla vet att det varit lite rörigt i organisationen och det är klart att det har påverkat oss alla, mer eller mindre. Lite påverkad har man blivit, men det gäller att fortsätta ha fokus på sitt och det man ska göra liksom, säger 20-åringen till Expressen.

Enligt tidningen hotas landslaget av flera avhopp från åkare inför kommande säsong. Det är däremot inget som Karlsson känner till.

– Nej, jag vet inte riktigt vart det kommer ifrån. Jag känner att vi är ett starkt landslag och det vore bäst om alla kunde jobba framåt tillsammans, säger hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN