Grant vann Europatourtävlingen: "Väldigt glad"

Tim Dahlbacka/TT

Publicerad 2023-05-13

Linn Grant vann i Frankrike. Arkivbild.

Golfstjärnan Linn Grant vann Europatourtävlingen i franska Evian.

Det efter fyra birdies på svenskans tio avslutande hål. Segerfirandet tycks redan spikat.

– Jag sade till min tränare att om jag vinner ska vi äta pannkakor, säger Grant.

Inför det tredje och avslutande varvet delade Grant ledningen med nederländskan Anne van Dam. Snart var ledningen förlorad för Grant efter en bogey på det första hålet och ytterligare en på det sjätte.

– Jag visste att det fanns många birdiechanser där ute. Så om jag lyckades hålla mig lugn och göra som vanligt skulle jag kunna studsa tillbaka, säger Grant till Europatourens hemsida.

Och visst skulle 23-åringen från Helsingborg komma igen. Snart hade hon åter hittat stilen på den anrika majorbanan Evian Resort Golf Club i Frankrike.

”Tålamod och bra golf”

Fler bogeys blev det inte och på hål 9 kom dagens första birdie. Tre till följde och Grant kom i mål två slag under par för dagen, vilket räckte för att bärga titeln.

– Jag är väldigt glad. Banan är lurig och i dag lyckades jag tack vare tålamod och bra golf. Jag sade till min tränare att om jag vinner vill jag ha pannkakor så nu får vi se.

Totalt slutade Grant på -9 och och vann med två slags marginal före van Dam och hemmahoppet Celine Herbin.

– Anne fick mig att fokusera lite mer. Jag visste att hon kunde göra birdies hela tiden så jag behövde vara aggressiv, säger Grant.

Femte Europatoursegern

Segern var Grants femte på Europatouren och hon klättrar nu till en andraplats i totalställningen efter ett par veckors vila.

– Det är skönt att veta att jag inte tappat något över våren och att jag fortfarande kan vinna. Nu är jag redo för resten av säsongen.

Ytterligare två slag bakom slutade Johanna Gustavsson på en delad femteplats. Gustavsson var på väg mot en jätterunda innan en dubbelbogey ställde till det på det 15:e hålet och hon fick nöja sig med 68 slag.

Rättelse: I en tidigare version framgick det inte att tävlingen var färdigspelad. Rätt är att Linn Grant vann.

Följ ämnen i artikeln