Serie A: Virushotet stoppar fem matcher

Reporter: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Inter och Ludogorets spelade inför tomma läktare på San Siro i Europa League i torsdags. I helgens ställs fem Serie A-matcher in på grund av coronaviruset.
Foto: Emilio Andreoli/AP/TT
Inter och Ludogorets spelade inför tomma läktare på San Siro i Europa League i torsdags. I helgens ställs fem Serie A-matcher in på grund av coronaviruset.

Zlatan Ibrahimovic får en ledig helg.

Samtidigt går tv-publiken världen över miste om toppmatchen Juventus–Inter på söndag.

Fem av helgens matcher i Serie A skjuts upp till maj.

Fruktan för vidare spridning av coronaviruset i Italien och oviljan att spela inför tomma läktare gör att Serie A ställer in fem ligamatcher – bland dem toppmötet mellan ligatvåan Juventus och trean Inter.

Övriga matcher är Milan–Genoa, Parma–Spal, Sassuolo–Brescia och Udinese–Fiorentina.

Nytt speldatum är satt till den 13 maj. Samtliga aktuella matcher skulle enligt planerna spelas utan publik, men det väckte protester från supportrar och tv-bolag. Klubbarna vill heller inte, enligt en källa till Reuters, gå miste om de omfattande biljettintäkterna.

Därför skjuts matcherna på framtiden.

Beslutet innebär att den italienska cupfinalen avgörs en vecka senare än planerat, den 20 maj.

Udinese skulle ha mött Fiorentina under lördagskvällen, men dagens enda matcher i Serie A är i stället Lazio–Bologna och Napoli–Torino.

I det förstnämnda mötet i Rom gick Lazio segrande med 2–0 efter mål av Luis Alberto och Joaquín Correa. De tre poängen innebär att Lazio (62 poäng) går upp i ligatopp i en haltande tabell, två poäng före Juventus (60) som har en match mindre spelad.

Förra helgen ställdes fyra Serie A-matcher in. Verona–Cagliari och Torino–Parma är schemalagda till den 11 mars. När Atalanta–Sassuolo och Inter–Sampdoria möts är ännu inte bestämt.

Coronaviruset har slagit hårt mot Italiens norra del. Runt 900 personer har smittats och 21 personer har hittills dött.

Publicerad: