Lenos storspel tog Arsenal vidare

TT

Publicerad 2020-10-01

Målvakten Bernd Leno storspelade i Arsenals straffseger mot Liverpool i ligacupen.

Liverpool försökte flera gånger om.

Men inget överlistade målvakten Bernd Leno – och när han sedan räddade två straffar tog han Arsenal vidare i ligacupen med en 5–4-seger.

I kvartsfinalen väntar Manchester City.

Efter flera vassa ingripande fick Arsenals målvakt Bernd Leno visa upp sig i straffläggningen mot Liverpool.

Först stoppade han Divock Origis försök och när han sedan räddade Harry Wilsons straff – då fick Joseph Willock chansen att avgöra för bortalaget.

Den möjligheten tog 21-åringen vara på.

Visserligen var Liverpool-målvakten Adrian på straffen men när bollen ändå hamnade på andra sidan mållinjen var Arsenal klart för vidare spel i ligacupen. I kvartsfinalen väntar ett hemmamöte med Manchester City.

League Championship-laget Brentford – med Saman Ghoddos från start och Pontus Jansson på bänken – ordnade en fin skalp när man vann hemma mot Premier League-laget Fulham med 3–0. Finländaren Marcus Forss satte 1–0 i 37:e minuten – framspelad av Ghoddos – och Said Benrahma stod för lagets resterande mål.

Brentfords ligakollega Stoke ville inte vara sämre. Tack vare Sam Vokes mål i 26:e minuten slutade bortamötet med Aston Villa från toppdivisionen med en 1–0-seger.

Ligacupens samtliga kvartsfinaler: Stoke–Tottenham, Arsenal–Manchester City, Everton–Manchester United och Brentford–Newcastle.

Kvartsfinalerna avgörs 22 och 23 december.