Svenskduon bakom Parmas seger

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Dejan Kulusevski. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Dejan Kulusevski. Arkivbild.

Riccardo Gagliolo tryckte in första, Dejan Kulusevski andra.

Parmas 2–0-seger hemma mot Udinese var en enda stor svensksuccé.

I början av 2020 skrev Dejan Kulusevski på för italienska storklubben Juventus. Sedan dess har 19-åringen från Stockholm stagnerat något i poängproduktionen för Parma.

Fram tills nu.

I hemmasegern mot Udinese var det just Kulusevskis skott som via ett försvarsben gav svenske landslagskompisen Riccardo Gagliolo ett perfekt läge att ge Parma ledningen. Vänsterbacken tryckte till på volley – och lyfte sedan armarna för att fira fullträffen i 19:e minuten.

Kvarten senare slog Kulusevski själv till. Skottet såg visserligen inte otagbart ut men målvakten Juan Musso fick ändå inte stopp på bollen och svensken fick jubla för femte gången den här ligasäsongen.

Oavgjort för Ekdal

Sampdoria spelade med en spelare mer efter gästande Sassuolos Federico Pelusos utvisning i 25:e minuten. Resultatmässigt spelade det mindre roll. Landslagsmittältaren Albin Ekdals Sampdoria fick bara med sig en poäng från hemmamötet, 0–0.

Inter fortsätter på klubbens inslagna väg: med att rada upp oavgjorda matcher. 1–1-mötet med Cagliari var tredje gången på raken som en ligamatch just slutat med det resultatet.

Nainggolan kvitterade

Inter fick en bra start i hemmamötet med Cagliari, med svenske landslagsmålvakten Robin Olsen på bänken, och Lautaro Martinez satte 1–0 efter 29 minuters spel. Men ändå slutade matchen på samma sätt som tidigare. Belgaren Radja Nainggolan, inlånad från just Inter, kvitterade i 78:e minuten, och såg därmed till att tabellettan Juventus – som senare i kväll möter Napoli i Neapel – har möjlighet att utöka serieledningen.

Juventus toppar den haltande tabellen på 51 poäng. Tvåan Inter, som har en match mer spelad, har 48.

Publicerad: