Tiger Woods tre under par i comebacken

Publicerad 2017-11-30

Golf. Det är femte gången golfens tidigare världsetta försöker komma tillbaka efter ryggoperationen 2014.

Så här långt ser det bra ut.

Woods var tre under par efter första rundan på Bahamas.

I Hero World Challenge slog Woods sitt första tävlingsslag på nästan tio månader.

– Jag har kommit ut på andra sidan nu och det känns fantastiskt. Det har dröjt länge och jag ser verkligen fram emot att komma ut och spela och ha kul, sade 41-åringen inför återkomsten.

Med 69 slag visade han att takterna sitter i.

– Jag tyckte det var riktigt bra. Jag har inte spelat på ett tag efter en del svårigheter, så att gå ut här och få det resultatet var trevligt. Det var kul där ute och att vara med på resultattavlan igen, sade han efter sina 18 hål.

I inbjudningstävlingen på Bahamas, där Woods själv är värd, finns bara 18 spelare i det högklassiga startfältet. Det görs ingen "cut" efter två rundor utan alla får spela fyra varv.

Henrik Stenson gick runt på 70 slag, två under par, medan Alex Norén hade en sämre dag och stannade på ett över par och är näst sist efter dag ett.

Engelsmannen Tommy Fleetwood leder, sex slag under par, följd av amerikanerna Rickie Fowler och Matt Kuchar, båda ett slag efter.

Tiger Woods vann sin 79:e och senaste PGA-tourtävling sommaren 2013, då han senare för tolfte gången avslutade ett år som världsetta. Som allra mest dominant var den nu 1199-rankade amerikanen runt millennieskiftet.

TT-AP

Följ ämnen i artikeln