Östersund och Örebro permitterar anställda

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Östersunds lagkapten Aly Keita permitteras, precis som resten av den allsvenska fotbollsklubbens anställda. Arkivbild.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Östersunds lagkapten Aly Keita permitteras, precis som resten av den allsvenska fotbollsklubbens anställda. Arkivbild.

Den allsvenska fotbollsklubben Östersund har dragits med ekonomiska problem en längre tid.

Nu korttidspermitteras samtliga anställda fram till den 30 april.

Även Örebro genomför samma krisåtgärd.

I onsdags kom besked att fackförbundet Unionens avtal om korttidspermittering även gäller spelare i idrottsklubbar. Därefter har flera fotbollslag valt att korttidspermittera sina spelare, ledare och kanslianställda på grund av coronaviruset och de inställda eller framskjutna matcherna.

Näst på tur är Östersund, en förening som har dragits med ekonomiska problem redan innan coronavirusets bröt ut

"Tufft läge"

"Vi är glada att såväl spelare, ledare och personal nu hjälps åt att hantera en exceptionell situation och under en jobbig tid då hela samhället påverkas. Alla hjälps nu åt att lösa det här på ett fantastiskt sätt", säger vd:n Lennart Ivarsson till klubbens hemsida.

Målvaktsprofilen tillika lagkaptenen Aly Keita säger att det inte var ett svårt beslut att ta.

"Det här är ett tufft läge och jag tycker att det är självklart att vi spelare hjälper till nu när säsongen skjuts upp och vi inte kan spela några matcher", säger han.

Inte första klubbarna

På sin hemsida skriver Östersund att permitteringen "är på 60 procent och inleds omgående och pågår fram till i slutet av april i första hand. Det här innebär att spelarna och personalen på ÖFK kommer att jobba 40 procent"

Senare under torsdagen kom även beskedet att även Örebro korttidspermitterar all heltidsanställd personal – spelare och ledare till den 3 maj, kanslianställda till den 31 maj.

Tidigare har även AIK och IFK Göteborg korttidspermitterat sina anställda, på grund av den uppskjutna säsongen. I stället för i början av april planeras allsvenskan att börja i slutet av maj eller början av juni.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN