Publicerad 2021-01-19

Florian Wirtz firar Leverkusens segermål mot Dortmund.

Leverkusen eller Dortmund, vilken av klubbarna skulle ta upp jakten på Bayern München?

Ingen verkade det som.

Då skickade Florian Wirtz in segermålet – 2–1 – för Leverkusen med tio minuter kvar.

Leverkusen är, dock med en match mer spelad, fyra poäng efter Bundesligasuveränen Bayern men fick åtminstone lite häng när serien nått halvvägs.

Bayern står på 36 poäng mot Leverkusens 32.

Leipzig, också på 32, kan återta andraplatsen om det blir poäng hemma mot Union Berlin på onsdagskvällen.

Kampen i toppen står också om de fyra platserna till höstens Champions League. Med segern distanserade sig Leverkusen med tre poäng till Dortmund, som i sin tur tampas med Wolfsburg, Union Berlin och Borussia Mönchengladbach.

Moussa Diaby gav Leverkusen ledningen efter 14 minuter och Julian Brandt kvitterade i andra halvlek.

Mönchengladbach, med Oscar Wendt i startelvan, fick jobba hårt för att ta alla tre poängen hemma mot ett Werder Bremen utan lårskadade Ludwig Augustinsson.

I mitten av andra halvlek slog Nico Elvedi in matchens enda mål.

För Robin Quaison och hans Mainz är det fortsatt motigt. Wolfsburg vann borta med 2–0 (Bartosz Bialek och Wout Weghorst) och Quaison satt på bänken fram till den 82:a minuten.

Mainz läge i tabellen blir allt mer desperat, näst sist med bara sju poäng på 17 matcher.

Krzysztof Piatek brände en straff för Hertha Berlin efter 12 minuter. Det tackade Hoffenheim för. Sebastian Rudys och Andrej Kramarics (2) mål gav 3–0 i Berlin och det bröt en svit på tre matcher utan seger.