Göteborg polisanmäler hot mot Wernersson

TT

Publicerad 2020-07-07

Victor Wernersson. Arkivbild.

IFK Göteborgs Victor Wernersson har fått motta persongrepp och hot om våld efter sin övergång till Mechelen.

"Hot kommer att polisanmälas, skriver den fotbollsallsvenska klubben på sin webbplats.

IFK Göteborg skriver att man vill klargöra att de personangrepp och hot om våld som Wernersson fått är oacceptabla och inte något som klubben vill bli förknippade med.

"Det finns de som har uppmanat till våld och andra som har gillat dessa inlägg i sociala medier. Detta ska inte och får inte förekomma oavsett vad. Hot kommer att polisanmälas", skriver IFK Göteborg.

Flyget försenat

Den 25-årige vänsterbacken missade "Blåvitts" träning i söndags då han var till Belgien för att skriva kontrakt med Mechelen som han ansluter till i december.

Till webbplatsen säger Wernersson att han missade träningen för att flyget hem blev försenat.

– Jag har bett om ursäkt till hela laget. Det är inte okej som det blev. Jag hade aldrig åkt ned om jag vetat att jag inte skulle komma hem i tid, men jag får ta konsekvenserna, sade han efter måndagskvällens förlust mot IFK Norrköping (1–3).

"Väckte besvikelse"

Den missade träningen skapade reaktioner i klubbledningen som hade gett klartecken till resan till Belgien, med förbehållet att resan skedde under lördagen så att han skulle hinna hem till söndagens träning.

"Det är känt att några händelser kring övergången väckte besvikelse hos oss i klubben. Vi har nu pratat med Victor och diskuterat det som helt enkelt blev fel", säger sportchefen Kennet Andersson till klubbens webbplats.

Även tränaren Poya Asbaghi säger att saken kunde ha skötts bättre.

– Men vi är redo att lägga det bakom oss, sade han efter matchen.

Följ ämnen i artikeln