United tappade CL-platsen – efter mål i 96:e

TT

Publicerad 2020-07-13

Matchen mellan Manchester United och Southampton slutade 2–2 efter ett sent kvitteringsmål.

United gick mot sin femte raka seger hemma mot Southampton.

Men efter ett sent kvitteringsmål från gästerna tappade de greppet om Champions League-platsen.

Premier League-fotbollen är inne på upploppet och kampen om de sista Europaplatserna hårdnar. Efter 2–2 hemma mot Southampton ligger Manchester United kvar på sin femteplats i tabellen, vilket innebär spel i Europa League.

Det blev ingen lysande start för hemmalaget. I den tolfte minuten tappade Paul Pogba bollen utanför eget straffområde, vilket bäddade för Stuart Armstrongs 1–0-mål.

United lyckades komma tillbaka och kvitterade genom Marcus Rashford i den 20:e minuten. Tre minuter senare satte Anthony Martial dit 2–1 med en riktig kanon.

I den 96:e matchminuten klev Southamptons inhoppare Michael Obafemi fram och satte dit kvitteringsmålet.

Svenske Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen.