Viktor Elm tackar för sig efter säsongen

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2020-10-09

Viktor Elm avslutar sin långa elitkarriär efter den här säsongen. Arkivbild.

David, Viktor och Rasmus Elm vann tillsammans det allsvenska guldet med Kalmar FF 2008.

Snart tillhör brödratrion från Broakulla den stora skaran av före detta elitspelare.

Viktor Elm har tagit beslutet att den här säsongen blir den sista.

I en video på bland annat sociala medier går Elm, snart 35, ut med beskedet.

– Det är ett oerhört svårt beslut för mig att ta att lägga skorna på hyllan, men det har vuxit fram. Min kropp klarar helt enkelt inte av elitfotboll längre.

– Ska man klara av elitfotboll måste man ha en kropp som orkar att prestera och det gör inte min, tyvärr, säger han.

David Elm, 37, valde att sluta efter hösten 2017, mycket beroende på de hjärnskakningar han drabbats av. Förra året klev Rasmus Elm, 32, av för gott efter flera år av upprepade skade- och hälsoproblem.

"Kände mig hemma"

Mellanbrodern Viktor såg förra säsongen till att hjälpa Kalmar FF kvar i allsvenskan efter kvalspel mot Brage. Han kom till klubben redan 2006 efter två säsonger i Falkenberg.

– Jag kom till Fredriksskans. Det var mörkt och rätt smutsigt. Jag kommer ihåg att vi hade styrketräning på förmiddagen och Henrik Rydström hade precis recenserat Håkan Hellström i Barometern. Jag kommer ihåg att vi pratade om det och att jag kände mig hemma väldigt snabbt, säger Viktor Elm.

Tillsammans var bröderna Elm viktiga komponenter i det topplag tränaren Nanne Bergstrand byggde. 2007 gav en allsvensk andraplats och ett cupguld. Året därpå vann Kalmar FF allsvenskan, klubbens hittills enda SM-guld. För Viktor Elm fortsatte karriären omgående i Heerenveen och senare i Alkmaar innan han kom hem till Kalmar FF 2015.

Tackar för allt

Den tidigare mittfältaren blev med tiden mittback – och i ett Kalmar FF som fått kämpa för att hänga kvar i allsvenskan.

– Kalmar FF har funnits i 110 år och kommer att finnas i 110 år till utan någon Elm. Kalmar FF och alla runt omkring – tack för allt, säger Viktor Elm.

Med sju matcher kvar av allsvenskan ligger Kalmar FF näst sist i tabellen och på nedflyttningsplats.

Följ ämnen i artikeln