Vetlanda vann stort i Ljungs comeback

Av: TT

Publicerad:
Peter Ljung var tillbaka i Elitserien efter den otäcka kraschen för en vecka sedan. Arkivbild.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Peter Ljung var tillbaka i Elitserien efter den otäcka kraschen för en vecka sedan. Arkivbild.

TT-SPORT

Bara en vecka efter den otäcka kraschen var Peter Ljung tillbaka på speedwaybanan.

Då vann hans Vetlanda stort.

Den 13 augusti kraschade Vetlandas Peter Ljung rejält när han kolliderade med en motståndarförare och flög över sargen. Snabbt befarades allvarliga skador.

Men snart efter olyckan kom dock lugnande besked och på torsdagen var han tillbaka på banan.

– Jag mår bra. Jag har haft lite flyt givetvis. Det har blivit bättre och bättre hela tiden. Man ska ha koll på skallen så att man inte riskerar några större skador om man landar på huvudet igen. Men det ska vara riskfritt, sade Ljung till C More inför matchen.

Ljung var så pass ivrig att han tjuvstartade redan i första heatet i matchen mot Piraterna.

Och det blev ett fortsatt stökigt första heat. Det krävdes tre försök för att kunna avgöra heatet som till slut vanns av Piraternas Peter Kildemand.

Överkörning

I heat nio till elva blev det tre raka femettor, den första och tredje till Vetlanda men den andra till gästerna. Vetlandas nyförvärv Michael Härtel hade en fin kväll och var inbladad i det mesta på slutet och avslutade med tre raka heatsegrar.

Därefter drog Vetlanda iväg rejält och i de sista heaten hade Piraterna inte ens chans. Vetlanda tog 15 poäng på de tre sista heaten och matchen slutade till slut 55–34.

För Peter Ljung blev det totalt fem poäng under kvällen (2, 1, 2).

Dubbla krascher

Även mötet mellan Indianerna och hittills obesegrade Lejonen började stökigt. Direkt i det första heatet kraschade alla fyra förare. Alla blev liggande och ambulans åkte in på banan. Men samtliga förare kunde gå av banan för egen maskin och fortsätta matchen.

I det fjärde heatet kraschade Lejonen Linus Eklöf som var inblandad även i den första kraschen, in i sargen och blev liggande. Men efter att ha tittats till av sjukvårdspersonal kom han upp på benen igen.

Matchen avgjordes i det sista heatet och det var jumbon Indianerna, som fram till ikväll inte vunnit denna säsong, som gick segrande ur fajten med 47–43. Och Lejonen fick därmed inkassera sin första förlust för säsongen.

– Jag fick känna på banan några gånger i början av tävlingen. Det var en tuff start men det är bara att resa sig och skaka av det. Jag är hyfsat okej, jag är lite mörbultad men det är okej, sade Linus Eklöf till C More efter matchen.

Två andra matcher avgjordes i kvällens omgång. Masarna–Dackarna slutade oavgjort, 45–45. Och Rospiggarna besegrade Västervik med 49–41.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN