ATG betalar inte tillbaka Elitloppspengar

Av: TT

Publicerad:
Propulsions resultat från 2015 och framåt stryks - men ATG kommer inte att betala ut pengar till de som spelade på tvåan i loppen (Costile). Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Propulsions resultat från 2015 och framåt stryks - men ATG kommer inte att betala ut pengar till de som spelade på tvåan i loppen (Costile). Arkivbild.

Totalt betalades 18 miljoner kronor ut till de som spelade på Propulsion som vinnare av Elitloppet 2020. Men ATG kommer inte att betala ut några pengar till de som spelade på tvåan i Elitloppet.

– Spelresultatet kommer att stå fast, säger ATG:s totochef Marcus Wahlman.

Travtränaren Daniel Redéns häst Propulsion var nervsnittad när den importerades till Sverige från USA. Det är otillåtet att tävla med en nervsnittad häst i Sverige, och därför stryks hästens alla resultat från 2015 och framåt.

Propulsion vann Elitloppet i maj i år. Inga pengar kommer att betalas tillbaka från ATG:s sida till de som spelade på hästen Costile som vinnare (Costile blev tvåa i loppet).

– Nej, det kommer vi inte att göra. Det är tråkigt att människor har förlorat pengar, men det är så våra vadhållningsbestämmelser ser ut, säger Marcus Wahlman.

ATG omsatte närmare 100 miljoner kronor på årets Elitloppshelg.

– Vadbestämmelser säger att vi har tio minuter på oss att ändra ett resultat. Tio minuter efter att resultatet skrivits in står det fast, oavsett vad som händer. Även om vi exempelvis har skrivit fel, eller om vinnaren stryks som i detta fallet, säger Wahlman.

Att betala tillbaka pengar till de som spelade på tvåan i Elitloppet skulle innebära en svår process.

– Det är den praktiska biten också. I sådant fall skulle vi ju också behöva ta tillbaka vinstpengarna, och de har nog de flesta som vann redan gjort av med.

– Vi funderar heller inte på att ändra reglerna kring detta, det händer så sällan.

Publicerad: