Zlatan om Kulusevski: "Glad för hans skull"

Av: TT

Publicerad:
Dejan Kulusevski är klar för Juventus men kommer fortsätta att spela i Parma på lån säsongen ut.
Foto: Nicol Campo/AP/TT
Dejan Kulusevski är klar för Juventus men kommer fortsätta att spela i Parma på lån säsongen ut.

Dejan Kulusevski till Juventus och Zlatan Ibrahimovic till Milan – på en och samma dag.

En bra dag för Sverige, konstaterar den sistnämnde.

– Jag har hört mycket gott om Kulusevski, säger Ibrahimovic enligt Aftonbladet.

Det är två svenskar som dominerar förstasidorna i fotbolls-Italien för tillfället.

När Zlatan Ibrahimovic mötte pressen för första gången sedan återkomsten till Milan blev officiell kom, inte helt oväntat, Dejan Kulusevski på tal.

– Gårdagen var en väldigt bra dag för Sverige, säger Zlatan Ibrahimovic som, precis som sin 19 år yngre landsman, blev helt klar för en av Serie A:s absolut största klubbar under det föregående dygnet.

– Jag blev klar här och Kulusevski för Juventus. Sverige har inte så många spelare i stora klubbar runt om i världen. Alla som kommer upp på den nivån utvecklar svensk fotboll. Det är något som svensk fotboll behöver, fortsätter Zlatan.

Den svenske anfallaren medger att han inte har sett så mycket av Kulusevski i aktion ännu, men slår samtidigt fast att 19-åringens övergång från Parma, dit Kulusevski varit utlånad från Atalanta under säsongen och kommer fortsätta att spela fram till sommaren, talar för sig själv.

– Det var inte så enkelt för mig att följa italienska ligan på distans från USA. Men jag har hört mycket gott om Kulusevski, det är uppenbart en mycket bra spelare. Nu kommer han att få möjlighet att utvecklas ännu mer på allra högsta nivå. Jag är väldigt glad för hans skull.

Zlatan säger att han är redo att spela "i dag" om det skulle behövas. Om han kommer till spel när Milan tar emot Albin Ekdals Sampdoria på måndag är dock oklart än så länge.

Första potentiella mötet mellan Ibrahimovic och Kulusevski? Den 22 april då Parma gästar San Siro.

Publicerad: