Bali bannlyser sociala medier under ett dygn

Av: Daniel Gunnarsson Greis

Publicerad:
Uppdaterad:
Under ett dygn firas den hinduiska högtiden Nyepi.
Foto: intek1 / iStockphoto
Under ett dygn firas den hinduiska högtiden Nyepi.

Resa | Bali

I morgon, den 17 mars blockeras internetåtkomsten för boende och turister på Indonesiska ön Bali under firandet av högtiden Nyepi.

På lördag firas den hinduiska högtiden Nyepi med en tyst dag på Bali. Myndigheterna har kommit överrens med telefonoperatörerna att avaktivera mobil datatrafik på ön i 24 timmar, rapporterar International business times.

Första gången begränsingen införs

Men helt avskuret från omvärlden kommer invånarna inte att vara.

– Wifi på hotell, myndigheter och kritiska platser som flygplatser, sjukhus, räddningstjänst, sjukhus och banker kommer att fungera som vanligt, men med minimalt användade, sade Nyoman Sujaya, talesperson för Indonesiens kommunikationsmyndighet i ett uttalande.

Det är första gången som den mobila datatrafiken begränsas i samband med firandet av Nyepi. Förra året ansökte de lokala myndigheterna om att begränsa åtkomsten till soiala medier under firandet, men fick nobben.

Alla butiker stänger under firandet

Högtiden firar in det nya året i den hinduiska kalendern och uppmuntrar invånarna att reflektera över sina liv. Majoriteten av butiker och restauranger är stängda under firandet av Nyepi som pågår från lördag morgon till söndag morgon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA