5 makalösa hotell som maxar julmyset

Fira jul i England, Österrike, USA, Sverige och Thailand

Fira jul på härliga hotell i Europa.
Fira jul på härliga hotell i Europa.

Längtar du efter advent och extra mycket julmys? Vi är många som vill maxa julen redan i november.
CNN har listat hotell som satsar extra mycket på att få gästerna att känna den rätta julandan. Här är ett urval!

The Lygon Arms i Cotsvold julpyntar hela hotellet.
The Lygon Arms i Cotsvold julpyntar hela hotellet.

1. The Lygon Arms, Broadway, England

Den gamla herrgården i hjärtat av Cotswold har anor från medeltiden och har varit ett kärt tillhåll för kändisar och kungligheter förr om åren. Personalen storsatsar på julen och pyntar rummen från golv till tak. Den 24 december startar en tre dagar lång julfest med dagliga champagnemottaningar, cocktails och canapéer. På annandagen bjuder de in till en femrätters smokingmiddag med dans. En biljett till den tre dagar långa julfesten inklusive hotelrum kostar runt 3000 kronor. På hotellets terrass har man dekorerat med ljus, värmelampor och sköna filtar för den som vill njuta av frisk luft och julstämning utomhus. Här serveras varm choklad och äggtoddy. På juldagen kommer tomten och han har med sig en julklapp till alla barn som bor på hotellet.

God julmat serveras på Hotel Sacher i Wien.
God julmat serveras på Hotel Sacher i Wien.

2. Hotel Sacher, Wien, Österrike

Det vackra Hotel Sacher som är skapare av den berömda Sachertårtan är experter på att skapa julstämning. På julafton kan man beställa en fyra rätters julmidag i den så kallade Grüne Bar och Rote Bar restaurangen för runt 2000 kronor per person. På juldagen serveras tre- fyra- och femrätters middagar. Wien är en fantastisk kulturstad som bjuder på många konserter och teatrar med jultema – och har du tur är staden täckt i ett skirt lager av snö.

Four Seasons Chiang Mai i Thailand bjuder på julstämning.
Four Seasons Chiang Mai i Thailand bjuder på julstämning.

3. Four Seasons Chiang Mai, Chiang Mai, Thailand

Eftersom de flesta thailändare är buddhister så firar man inte jul. Men många av de stora resorterna och de större hotellen skapar ändå fantastisk julstämning till sina gäster. Från och med den 14 december är Four Seasons Chiang Mai julpyntat och reda att maxa julstämningen. Då tänder man ljusen i den stora julgranen utomhus med julmusik, cocktails och julmat i trädgården. På julaftons kväll serveras en buffé med julmat från hela världen och barnen bjuds på underhållning och lekar. På juldagen kommer tomten och gästerna kan äta en härlig jullunch och njuta av en kör som sjunger julsånger.

The Breakers i Florida arrangerar julfest under julhelgen.
The Breakers i Florida arrangerar julfest under julhelgen.

4. The Breakers, Palm Beach, Florida

Hotellet som ligger vid vattenbrynet i Palm Beach lägger mycket energi på att skapa julstämning för sina gäster. Byggnaden fylls med sprakande juleljus och i köket tillagas mängder med julmat. Under december månad kan man dricka så kallad ”holiday tea” för runt 500 kronor per person, men det stora firandet sker såklart under julhelgen. Gästerna kan njuta av en julbuffé i the Ponce de Leon ballroom och hotellrummen är vackert julpyntade.

The Ritz i London fyller hotellet med julpynt och god mat.
The Ritz i London fyller hotellet med julpynt och god mat.

5. The Ritz, London

Det lyxiga hotellet The Ritz i London skapar varje år en härlig och exklusiv julkänsla. På julaftons- och juldagskvällen arrangeras galamiddagar med dans i den Michelinprisade restaurangen Ritz. Men var beredd att lätta på plånboken, inträdet kostar från ca 4000 kronor per person. Restaurangen med sina marmorpelare och stora kristallkronor var förresten kuliss till tv-serien ”Downton Abbey” så förbered er på en tjusig afton. Hotellet serverar även afternoon tea med jultema från den 24 november till sista december. Julgranen i lobbyn kläs i prydnader och kulor i rött och guld.

Några svenska hotell med julfirande

  • Marholmen en bit utanför Norrtelje bjuder in till julfest oavsett om man checkar in själv eller med familjen. Här bjuds på uppesittarkväll, julfrukost, läcker julmat, tomtebesök, lekland och spa.
  • Häringe slott utanför Stockholm välkomnar även våra fyrfota vänner. Hundar får följa med i koppel överallt i slottet, även i matsalen. Under juldagarna arrangeras uppesittarkväll, slädfärd och tomtebesök.
  • Åkerblads gästgiveri i Tällberg i Dalarna har både spa och gym. På julafton kommer såklart tomten och hälsar på, man dansar kring granen och på kvällen är det midnattsmässa. Den som vill kan gå på julotta eller göra en kulturvandring i Tällberg.
  • Kohlswa herrgård i Värmland är ett populärt julhotell. Här äter man ljuvligt god julmat och badar i badtunna och bastuigloo. Den som vill fira jul lite i förväg besöker julmarknaden den 17 december.
  • Vadstena klosterhotell i Östergötland har anor från 1200-talet. Här serveras traditionellt julbord i munkarnas gamla sovsal. Njut av en spa-behandling eller bada ångbastu.

Här hittar du alla våra härliga reseguider!
Publisert:

LÄS VIDARE