Eiffeltornet stängt - personalen strejkar

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: IakovKalinin / iStockphoto

Eiffeltornet

Under onsdagen stängdes Eiffeltornet i Paris - på grund av en strejk. Det är ännu oklart hur länge det kommer att dröja innan besökarna får åka upp i tornet igen.

Eiffeltornet är ett av världens kändaste monument och många åker upp i tornet under sitt besök i Paris. Men de som försöker ta sig upp i tornet just nu kommer att bli besvikna - det är nämligen stängt på grund av en strejk, skriver AP.

Långa köer

Anledningen till strejken är det biljettsystem och hanteringen av köer som enligt de anställda vid tornet har lett till långa köer. Sedan en månad tillbaka kan hälften av biljetterna till Eiffeltornet bokas på förhand för schemalagda besök, förr kunde endast en femtedel av biljetterna förhandsbokas. Detta är egentligen inte ett problem enligt fackförbundet som företräder arbetarna, men att de med förbokade biljetter får åka en annan hiss än besökarna som inte bokat i förväg anses problematiskt. Att besökarna hänvisas till olika hissar har inneburit att hissar reserverade för besökare med förbokade biljetter varit halvtomma medan andra besökare fått köa i timmar, skriver RFI. Detta har speciellt skett under tider då få biljetter varit förbokade, som tidig förmiddag eller kväll.

Missnöjda kunder och personal

De långa och krångliga köerna har lett till både missnöjda kunder och missnöjd personal. Enligt fackförbundet som företräder de 300 arbetarna skulle lösningen vara att alla får använda samma hissar, oavsett biljett.
Strejken bekräftas på Eiffeltornets hemsida, men det är oklart hur länge den ska pågå.

Foto: CHARLES PLATIAU / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA