Costa Rica – Malin Berghagens favorit

Av: 

Michal Wolski

Resa

”Är en magisk plats” Se profilens bästa resetips

Hon har flyttat till Mallorca och skrivit en bok om ön.

Men Malin Berghagens drömresa går till – Costa Rica.

– Det är en magisk plats som ligger mellan två hav, dit vill jag gärna återvända, säger yogaprofilen.

Security Check Required

Fantastisk natur, surfing – och en politik med fred i sikte.

När Malin Berghagen får välja sitt favoritresmål blir svaret inte Mallorca, där hon bor sedan 2014, utan Costa Rica i Centralamerika.

– Det är ett land som jobbar mot fred, det finns en kvinnlig energi och man känner sig omhändertagen där. Trots att man ligger mellan ”pangpang”-länder strävar man efter godhet och fred, säger hon.

Har hemligt smultronställe

Hennes bästa tips i Costa Rica är att njuta av naturen, ”stränderna är fantastiska”, och att surfa. Santa Teresa, vid Stilla Havskusten, sägs ha en av landets bästa vågor.

Malin Berghagen har också en plats i landet som ligger henne varmt om hjärtat – men exakt var smultronstället ligger vill hon inte avslöja:
– Haha nej, då får jag inte behålla det för mig själv.

”Den bästa resan jag gjort”

På frågan om en minnesvärd resa kommer svaret blixtsnabbt: Ett besök i New York.

För två år sedan åkte Berghagen dit över nyår tillsammans med familj och artistvänner.

– Det är nog den bästa resan jag gjort. Jag, min mamma, Kristin, Sarah Dawn Finer och Tess Merkel åkte iväg till en gospelkyrka och Sarah sjöng ”Håll mitt hjärta” fast på engelska, det var en otroligt häftig upplevelse. Det var en resa med mycket kärlek och massor av god mat!

Resetipset: Var nyfiken

För Berghagen, som numera är yoga-instruktör på heltid, är en lyckad resa inte bara sol och pool. Hon menar att varje resa ”alltid har något som kan ge dig något, som gör dig intresserad av platsen”:

– Jag tycker det är lite sorgligt när familjer åker till ett all inclusive-hotell, så frågar man barnen efteråt om de åt någon lokal mat och svaret blir spaghetti och köttfärssås. I stället kan man möta landet, människorna och vara nyfiken. Det tror jag man mår bättre av i längden.

Malin Berghagen om:

Bästa hotellet:
– Espléndido i Puerto de Soller på Mallorca, ligger perfekt nere vid vattnet.
Värsta hotellupplevelsen:
– När jag var 18 år skulle jag flyga till Tokyo med mellanlandning i Moskva. Jag fick bo på något slitet ställe, där de tog mitt pass över natten. Där och då trodde jag att jag aldrig skulle komma hem igen.
Bästa stranden:
– Jag älskar den svarta lavasanden på Santorini.
Bästa restaurangen:
– Just nu skulle jag säga El Aquanauta i Palma, ett mexikanskt ställe. Får man säga en svensk restaurang? Då tar jag Ekstedt i Stockholm, där de gör maten över öppen eld. Magiskt!

Vart går din nästa resa:
– Den går hem till Mallorca! Efter det Rhodos för en yogaresa i maj. Jag älskar egentligen Grekland mer än Spanien, men det fanns inga bra svenska skolor där.

Publisert:

LÄS VIDARE

Mallorca – snart hetare än Rivieran