Rekordbilliga resor i jul – fira jul i Spanien, Thailand eller USA

Så kan du fira jul utomlands – här är resmålen att boka

Fira jul utomlands i år, nu är resorna rekordbilliga.
Fira jul utomlands i år, nu är resorna rekordbilliga.

Sugen på att fly den svenska vintern?
Den heta sommaren dämpade suget efter sol och värme – därför kan du göra fina fynd om du är sugen på en jul- och nyårsresa.

Sommaren 2018 kommer gå till historien som en av de varmaste och soligaste på många år. Det gjorde att bokningarna till solresorna minskade något i somras, men nu längtar vi efter sol och strand igen. Och resorna söderut är rekordbilliga över jul och nyår.

– Trycket på bokningar inför julens resor är inte riktigt lika hårt som under fjolårets rekordresande, vilket ger riktiga fyndpriser på utlandsresor. Med hösten som nu på allvar är här är det dock läge att inte vänta för länge om resesuget slår till, eftersom priserna över just jul och nyår lätt sticker iväg vid en ökad efterfrågan, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Spanien och Thailand i topp

Allra helst vill vi resa till Kanarieöarna och då främst till Gran Canaria och Teneriffa. Men intresset för Thailand, Egypten, Gambia och Karibien är också stort. I år är det extra fördelaktigt att resa bort över julen. Det är arbetstagarnas jul – genom att ta ut fem semesterdagar över jul- och nyårshelgen kan du få 16 lediga dagar på raken.

Resebyrån Ticket har sammanställt en topplista med alla slags bokningar sammantaget, både charter och direktflyg. Där kan man se att Gran Canaria ligger i topp följt av Bankok, Phuket och Miami.

Ät smarriga Turrones i Spanien.
Ät smarriga Turrones i Spanien.

Hur firas julen i Spanien?

 • Julfirandet startar på allvar med den stora lotteridragningen El Gordo som sänds live i TV den 22 december. Feststämning och jubel kantar utdelningen av vinsterna.
 • Glöm risgrynsgröt, Aladdinask och sill. I Spanien äter man hellre kalkon, skaldjur och lufttorkad skinka på julafton. Bubblande cava ersätter den svenska julölen. Det spanska julgodiset är Turrones, oftast med mandel eller nötter, i form av nougat eller mandelmassa fylld med kanderade frukter. Julmaten äter man sent på kvällen, gärna vid nio eller tio för sedan är det dags för midnattsmässa.
 • Barnen får julklappar på trettondagen, Reyes, vilket var dagen då de tre vise männen kom till Jesusbarnet med gåvor. Men det har blivit vanligare att man även delar ut klappar på julafton eller juldagen så att barnen har något att göra.
 • En del spanjorer har gran hemma, men viktigast är julkrubban. Krubborna kan vara mycket avancerade med små vackra figurer, djur, palmer och små hus.
Njut av solen och värmen i Thailand i jul.
Njut av solen och värmen i Thailand i jul.

Hur firas julen i Thailand?

 • Eftersom de flesta thailändare är buddhister så firar de inte jul och julafton och juldagen är vanliga arbetsdagar.
 • Som turist kan du naturligtvis uppleva juldekorationer, tomtar och klappar på hotell, marknader och köpcentrum. Vissa hotell erbjuder även svenskt julfirande med julbord.
 • Men skönast är kanske att skippa det traditionellt svenska helt och mysa med familjen eller sin partner på stranden med sol och kluckande vågor.
Palmer och tomtar – i Miami kan du frossa i julstämning.
Palmer och tomtar – i Miami kan du frossa i julstämning.

Hur firas julen i Miami?

 • Om du vill uppleva ett överdådigt julfirande så är USA verkligen rätt land att besöka. I Miami kan du frossa i juldekorationer, tomtar, julmat och shopping – samtidigt som solen skiner och stranden hägrar.
 • Även om de flesta är lediga från jobbet på juldagen så är många restauranger och barer öppna. Många av dem erbjuder särskilda julmiddagar och specialdrinkar. Kolla in vilka som är öppna på Opentable.com
 • Julfirandet kickstartar redan den 24 november, dagen efter Thanksgiving, då man tänder ljusen på den stora julgranen vid Bayfront Park klockan sju på kvällen. Njut av julstämning och julsånger.
 • Den 15 december startar Winterfest Boat Parade och då fylls Intracoastal Waterway med alla typer av båtar som är dekorerade med ljus och julprydnader.
 • Miami har ett stort antal scener och teatrar som erbjuder julshower och dansföreställningar. Ta chansen och frossa i julmys.

Här firar vi jul och nyår 2018, Charter, Ticket

 1. Gran Canaria (1)
 2. Phuket (2)
 3. Teneriffa (3)
 4. Krabi (5)
 5. Cancun (6)
 6. Phu Quoc (7)
 7. Sal (4)
 8. Hurghada (9)
 9. Gambia (ny)
 10. Fuerteventura (10)

Här firar vi jul och nyår 2018, Reguljärt, Ticket

 1. Bangkok (1)
 2. Miami (2)
 3. Phuket (4)
 4. Los Angeles (ny)
 5. Krabi (9)
 6. London (3)
 7. New York (8)
 8. Sydney (ny)
 9. San Jose (ny))
 10. Singapore (ny)

Resor att fynda jul- och nyår 2018

 • 21 dec, Avresa Stockholm – Costa del Sol, 6 dagar, arrangör Ticket, hotellstandard ****, 3 937 kr
 • 21 dec, Avresa Norrköping – Gran Canaria, 1 vecka, arrangör Ving, hotellstandard ***, 5 985 kr
 • 23 dec, Avresa Köpenhamn – Alanya, 1 vecka, arrangör Detur, hotellstandard ***, 4 149 kr
 • 23 dec, Avresa Malmö – Teneriffa, 1 vecka, arrangör Ving, hotellstandard ***, 4 735 kr
 • 25 dec, Avresa Stockholm – Funchal, 1 vecka, arrangör Ving, hotellstandard ***, 5 385 kr
235 tips till Florida i en guide med alla nya måsten
Publisert:

LÄS VIDARE