Så vill vi att vädret är hemma när vi reser

Publicerad:
Skadeglädje är den ända sanna glädjen, eller?
Foto: Getty Images
Skadeglädje är den ända sanna glädjen, eller?

Väder

Sol och värme är viktigt för många under semestern.
Så viktigt att var fjärde person vill att det ska vara dåligt väder hemma när de själva är på semester och njuter av sol, bad och värme.

Visst kan det vara irriterande att åka utomlands och så är det bättre väder hemma? Det tycker i alla fall var fjärde person, som hellre ser dåligt väder på hemmaplan under utlandssemestern, enligt en undersökning från solresespecialisten eBeach. Hela 24 procent uppgav i undersökningen att de vill att vädret hemma ska vara sämre än det på resan. De flesta i undersökningen svarade dock att vädret på hemmaplan inte spelar någon roll för dem under resan.

– Självklart går det aldrig att garantera bra väder på utlandsresan. Men genom att boka resor till solsäkra resmål som exempelvis Rhodos och Cypern kan du maximera dina chanser till sol och värme. Att resa under rätt säsong ökar också chansen till bra väder, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.

Ljuger om vädret på semestern

För vissa är det så viktigt att ha bättre väder under semestern att de ljuger om hur vädret varit. I undersökningen uppgav 16 procent att de har ljugit om vädret på semestern. Det var även 16 procent som uppgav att de lägger upp färre bilder på sociala medier om vädret är dåligt under semestern. Endast tre procent unnar sina nära och kära på hemmaplan bättre väder än det de själva har på resan.

Så vill svenskarna att vädret ska vara på hemmaplan under utlandsresan

  1. Det spelar ingen roll

  2. Lika fint som jag har det

  3. Sämre än det jag har

  4. Dåligt

  5. Bättre än det jag har

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA