Ta båten till skidbacken

Skicruise: Flytande after ski och spa till Sundsvall

Uppdaterad 2018-09-07 | Publicerad 2018-09-06

Nu kan du skidkryssa till Sundsvall.

Glöm bilköer, snörök och trista motorvägar – nu kan du kryssa till fjällen.
Birka Cruises lanserar Skicruise med flytande after ski och spa till Sundsvall.

Den som inte gillar att mala fram mil efter mil norrut på väg till skidsemestern kan nu byta bilen mot båt. Birka Cruises lanserar världens första renodlade kryssning till skidbacken med Sundsvall som nytt resmål.

Ombord på båten kan resenärerna bland annat njuta av spabehandlingar, bad och goda middagar. Men även after ski, inspirationsföreläsningar och underhållning på väg till skidsemestern.

– Mixen av en riktig kryssningsupplevelse och skidåkning är något helt nytt. Resenärerna byter den tråkiga transporten mot något lustfyllt. Betydligt bekvämare och roligare än snörök på E4:an och slutstädning av fjällstugan, säger Marcus Hammarström, marknadschef för Birka Cruises.

Aktiviteter och avkoppling

Vinterns nyhet är en utveckling av rederiets kryssningar norrut till Höga Kusten och Luleå.

– Idag vill vi maximera vår tid. Vi vill ha både aktiviteter och avkoppling, vi vill umgås utan att behöva tänka på matlagning och annat praktiskt samtidigt som vi får mycket upplevelse för pengarna, säger Marcus Hammarström.

Skidorna checkar man in i Stockholm och de transporteras till och från backen utan kostnad. I Sundsvall erbjuds resenärerna flera utflykter, bland annat utförsåkning i Sundsvall eller vid Hassela Ski Resort, curlingskola, att lära sig åka skidor som Kalla, pimpelfiske och snöskovandring. En tvådygnskryssning kommer att kosta från 2195 kronor.

LÄS VIDARE