Demonstrationer på Kanarieöarna efter förbud

Uppdaterad 2019-01-29 | Publicerad 2019-01-25

Nu införs strikta regler kring besök på ön Isla de Lobos.

Den populära ön Isla de Lobos utanför Fuerteventura har fått strikta regler kring antalet besökare.
Det har lett till ilskna protester och demonstrationer på Kanarieöarna.

Nära 1500 personer demonstrerade nyligen i Corralejo på Fuerteventura mot ett besöksförbud som gäller den populära ön Isla de Lobos. Det rapporterar Tenerife News.

Ön är ett populärt turistmål och ligger ett par kilometer utanför Fuerteventura. Det tar en dryg kvart att nå ön med båt från Fuerteventura och ungefär 2000 besökare stiger iland på Isla de Lobos varje dag. Men det är alltför många anser myndigheterna som vill värna om miljön och naturen på ön. Ön är ett naturreservat och för många turister hotar miljön och djurlivet.

Begränsat antal besökare

Nu har man beslutat att endast 400 personer får besöka ön per dag. Man måste ansöka om ett besökstillstånd och det ska göras minst tre dagar i förväg. Besökare som trotsar förbudet och tar sig iland utan tillstånd kommer att tvingas betala böter.

Förbudet gäller inte bara turister. Många ur lokalbefolkningen tar båten till ön för att sola och bada när de är lediga. Det kommer de inte kunna göra på samma sätt längre.

Det finns även ett förslag på att turister ska betala en avgift för att besöka ön, men myndigheterna har ännu inte tagit något beslut i frågan. Pengarna ska i så fall användas till att hålla ön ren från skräp och vårda miljön.

LÄS VIDARE