Högt tryck på julresor – bussbolag släpper extrabiljetter

Många vill träffa släkten under julen.
Många vill träffa släkten under julen.

Nu är det mindre än tre veckor kvar till jul och tiden då svenskarna reser kors och tvärs runt landet för att besöka nära och kära. Detta innebär även att många resor börjar bokas upp, men nu släpper Flixbus 300 extra avgångar.

Varje jul är det många som ska resa för att hälsa på släkt eller vänner på andra platser i landet, men i år är bokningstrycket extra högt. I alla fall om man ser till bokningarna med Flixbus, vars bokningar har ökat med 70 procent jämfört med samma period förra året.

– Vi ser att biljetter på populäraste resdagarna går snabbt åt, säger Jelena Jovanovic presschef för Flixbus Sverige.

Bokningarna med Flixbus har ökat rejält i år.
Bokningarna med Flixbus har ökat rejält i år.

På Flixbus tror man att det ökade bokningstrycket beror på att allt fler är medvetna om risken att biljetterna tar slut, och därmed bokar biljetten tidigare. Men nu släpper Flixbus 15 0000 extrabiljetter i jul, 300 extraavgångar.

– Vi vill att så många som möjligt ska komma hem smidigt till och från julfirandet med nära och kära. Som alltid kring julen är efterfrågan på resor hög och som bussbolag har vi förmånen att vara flexibla och öka avgångarna, säger Jelena Jovanovic.

Det är mellan 20 december och 5 januari som avgångarna är fler från orter runt om i landet. Särskilt har man lagt fokus på större städer som Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Västerås och Örebro.

Här är några av julens utökade avgångar

Flixbus utökar avgångarna i hela landet, men det är framför allt mellan de större städerna som resorna blir fler. Här är sträckorna där avgångarna ökar som mest.

  • Göteborg – Oslo: 66 extra avgångar
  • Göteborg – Malmö: 60 extra avgångar
  • Stockholm – Linköping: 50 extra avgångar
  • Göteborg – Jönköping: 36 extra avgångar
  • Stockholm – Karlstad: 32 extra avgångar
Publisert:

LÄS VIDARE