Jimmie Åkesson: Löfven fortsätter sina lögner och fulspel

Sverigedemokraternas partiledare: ”Så agerar inte en statsminister”

Publicerad:
Uppdaterad:

SAMHÄLLE

Stefan Löfven menade under sin presskonferens att SD inte är ett ”anständigt” parti.

Efteråt riktade Jimmie Åkesson skarp kritik mot statsministern.

– Han fortsätter sina lögner och sitt fulspel, säger SD-ledaren.

Socialdemokraterna tänker inte bli något stödparti till de borgerliga. Det slog statsminister Stefan Löfven fast vid en presskonferens i dag.

1 av 2 | Foto: Urban Andersson
Allianspartiledarna vid en pressträff efter valet.

Samtidigt menade han att Sverigedemokraterna inte var ett ”anständigt” parti och tog som exempel bland annat SD-toppens inlägg på Facebook om att ”segra eller dö”.

Efter presskonferensen gick Jimmie Åkesson till hårt angrepp mot Löven.

– Stefan Löfvens presskonferens gav inget oväntat. Däremot kan konstateras att han fortsätter sina lögner och sitt fulspel. Dessutom hade han mage att kalla oss och nästan 18 procent av väljarna för oanständiga. Så agerar inte en statsminister, skriver han i ett sms till Aftonbladet.

”Många Alliansväljare besvikna”

Jimmie Åkesson ger inte heller mycket för Alliansens utspel som han kallar "anmärkningsvärt". 

- Under hela valrörelsen har de lovat att byta ut och och få bort Stefan Löfven och hans regering. Deras debattartikel gör det tydligt att de vill fortsätta ge honom betydande inflytande.

– Jag är övertygad om att många Alliansväljare idag är besvikna och ångrar sitt val, framförallt de som röstade på Moderaterna och Kristdemokraterna, säger Åkesson.

Beklagar beskedet

Ebba Busch Thor (KD) meddelar på Instagram att hon "beklagar" Löfvens besked.

"Alliansen är det största regeringsbildande alternativet och vi är redo att ta ansvar för Sverige.  Stefan Löfven har därefter meddelat att han i nuläget inte är redo för sådana samtal. Jag beklagar det. Vi inväntar nu de sista rösterna. Men dörren för samtal kommer att stå öppen även under de kommande veckorna”, skriver hon.

Centerledaren Annie Lööf avvisar i en skriftlig kommentar till TT statsministerns tal om att samtal bör ske mellan enskilda partier:
"Vi har alla ett ansvar att förvalta väljarnas förtroende och söka breda uppgörelser över blockgränsen i viktiga frågor för att Sverige ska kunna styras framåt. De samtalen bör ske mellan Alliansens partier och S, och vår dörr är fortsatt öppen för ansvarsfulla blocköverskridande samtal", skriver Lööf till TT.

FÖLJ VÅR DIREKTRAPPORTERING:

Publicerad:

LÄS VIDARE