Annie Lööf förlorar nära medarbetare

Centerpartiets pressekreterare Hannes Hervieu lämnar

Uppdaterad 2019-02-07 | Publicerad 2019-02-06

Efter tio år inom Centerrörelsen – nu går Annie Lööfs nära medarbetare Hannes Hervieu, 29, vidare i karriären.

– Det känns speciellt att byta bana, men jag är stolt över det jag har fått vara med och bidra till, säger han.

Efter en politiskt mycket intensiv höst står det klart att Centerledaren Annie Lööf förlorar en av sina allra närmaste medarbetare.

Pressekreteraren Hannes Hervieu går vidare till ett nytt jobb som pressansvarig för Ica-gruppen i Sverige, där han börjar under våren.

”Jag är stolt”

Själv säger Hervieu att det känns ”speciellt” att lämna arbetet inom partiet där han verkat i nästan tio år. Förutom jobbet i Lööfs stab har han också fungerat som kampanjgeneral för EU-parlamentarikern Fredrick Federley i Bryssel och varit ordförande för Centerstudenter.

– Jag är stolt över det jag fått vara med och bidra till. Att ha fått arbeta för Centerpartiet och Annie Lööf under väldigt intensiva år, som avslutades med C:s bästa valresultat på 30 år och en ny viktig roll i svensk politik, det har varit fantastiskt. 

Ny kommunikationschef

Samtidigt säger han att han är glad och ser fram emot den nya utmaningen inom Ica-gruppen.

– Jag kan inte tänka mig ett mer spännande företag i Sverige att arbeta för.

Sedan tidigare står det klart att Centerpartiet också gör en rockad på kommunikationschefsposten. Ola Spännar har slutat och tar över gör Lööfs tidigare talskrivare Charlotta Helge. Ny policychef sedan en tid tillbaka är Magnus Demervall, som bland annat varit stabschef i näringsdepartementet förut och nu alltså återvänt till politiken.

• Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!