Brott

Försökte döda Blocket-säljare - nu döms paret igen

Av: 

Eric Tagesson

KRIM

Den 20-åriga kvinnan och hennes pojkvän kidnappade, torterade och försökte döda en säljare på Blocket.

Kvinnan dömdes till åtta års fängelse för försök till mord, människorov och rån.

När hon under utredningen lämnade sitt dna fick polisen träff - från ett ouppklarat fall.

Nu har kvinnan och pojkvännen dömts - igen - för att ha försökt döda en man de lurade i en sexfälla.

Den femte februari i år ringde det på dörren hos en kvinna på Östermalm i Stockholm. Kvinnan hade lagt ut en annons på Blocket om att sälja en soffa och paret, en 24-årig man och en 20-årig kvinna, som ringde på dörren uppgav sig vara spekulanter.

Fjättrade händer och fötter

Efter att ha varit i lägenheten i närmare 45 minuter och ställt mängder av frågor blev paret som förbytta. De hotade säljaren med ett pistolliknande föremål, och band fast henne med tejp och buntband.

Mannen stoppade in bomull i kvinnans näsborrar och höll för hennes mun. Han tryckte också in sina fingrar i hennes ögon.

Paret ”klädde” kvinnan i plastsäckar och tvingade under pistolhot henne att uppge koder till hennes konton, samtidigt som de slog och sparkade henne.

Paret drogade därefter kvinnan, och tvingade ner henne i en stor säck, avsedd för byggavfall. De släpade ut henne till en bil och fortsatte att slå henne och pressa henne på kontouppgifter.

Sedan körde de ut henne i skogen och lämnade henne där, bunden i säcken, i flera minusgrader.

Men efter att ha kämpat i flera timmar tog sig kvinnan loss och lyckades ta sig till en väg, där hon fick hjälp.

”Om hon på egen hand inte hade lyckats ta sig ur säcken talar det mesta för att hon hade frusit ihjäl på platsen”, skrev rätten senare i domen.

Paret kunde gripas, och dömas, tack vare offrets utpekande. Mannen dömdes till tio års fängelse, och den då 20-åriga kvinnan till åtta års fängelse, med beaktande av hennes unga ålder, för försök till mord, rån och människorov.

Döms för nytt brott - som skedde tidigare

Nu har paret dömts - igen - för ett brott som begicks redan innan Blocket-historien - och de kunde gripas eftersom deras dna nu var känt.

Tidigt på morgonen den 28 november förra året ringde en 45-årig man 112. Han berättade att han blivit knivskuren i sin bostad utanför Linköping. Mannen fördes till sjukhus, med livshotande skador - men läkarna lyckades rädda hans liv.

Han berättade att han kvällen innan fått kontakt med en ung tjej på dejtingsidan Badoo. De diskuterade ett sexmöte, och de möttes upp för att gemensamt åka till mannens bostad.

Knivskars svårt

Efter att ha suttit i soffan och pratat en stund drog kvinnan plötsligt fram en kniv, och sa att det var ett rån.

Samtidigt kom den 24-årige mannen, kumpanen från Blocket-händelsen, in i lägenheten.

Nästa sak mannen minns är att han vaknar upp, misshandlad och knivskuren, och att han ringde SOS.

Polisutredningen gick dock trögt. Man hade dna från minst en gärningsperson, men det gav ingen träff i registren - förrän några månader senare - när parets greps för Blocket-händelsen.

Paret förnekade dock brott, och menade att de agerat i nödvärn.

Tingsrätten dömde dock paret till fängelse. Mannen till tre och ett halvt års fängelse, och kvinnan, som nu fyllt 21, till fängelse i två år och åtta månader för bland annat försök till dråp. Straffvärdet, skriver rätten, motsvarar egentligen sju års fängelse, men reduceras på grund av den tidigare domen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Blocket

Badoo