Uppgifter: Man på Snapchat jagas efter grov våldtäkt mot pojke

Försvann från platsen i en buss

Uppdaterad 2021-06-07 | Publicerad 2021-06-03

En pojke misstänks ha blivit våldtagen i Salem på torsdagskvällen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Sexualbrottet uppges ha inträffat i en skog och barnet fick föras till sjukhus.

Han ska ha kommit i kontakt med gärningsmannen genom Snapchat – och polisen spårar nu kontot för att hitta honom.

Flera polispatruller larmades på torsdagskvällen till Salem, sydväst om Stockholm, efter att ha fått uppgifter om en grov våldtäkt utomhus. Polisen meddelade inledningsvis att våldtäkten skedde i Botkyrka kommun, men ändrade brottsplatsen under söndagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är offret en pojke som uppgett att han blivit utsatt för brottet, som utreds som en fullbordad våldtäkt, i ett skogsparti. Ett stort område spärrades av och vid 22-tiden pågick en insats med bland annat hundpatruller.

– Vi har gjort en teknisk undersökning för att kunna säkra spår, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Pojken fördes till sjukhus med ambulans. Samtidigt inledde polisen ett större sökarbete efter gärningsmannen.

Polisen på platsen i Salem.

Källor: Analyserar användarnamn på Snapchat

På fredagsförmiddagen hade ingen misstänkt gripits.

– Mycket handlar om att fortsätta samla information och givetvis är målet att vi ska kunna gripa någon. Just nu jobbar vi allt vad vi kan med att samla information genom att hålla förhör, säger Anna Westberg.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska pojken ha uppgett för polisen att han kommit i kontakt med gärningsmannen genom kommunikationsappen Snapchat. Barnets telefon ska ha tagits i beslag och polisen har kunnat säkra ett utpekat konto. Utredarna försöker nu se vem personen bakom användarnamnet är, enligt samma uppgifter.

– Vi kan säga att målsägande och gärningsmannen har haft en viss kontakt innan händelsen, vi går inte på vilken sorts kontakt. Målsägande har inte utsatts för kraftigt våld eller blivit allvarligt fysiskt skadad, säger Helena Boström Thomas, polisens presstalesperson.

Patrullerna ska också ha fått in information om att gärningsmannen lämnat platsen i en buss, enligt uppgifter till Aftonbladet. I den inledande jakten kontrollerade polisen därför busslinjer i närområdet.

Polisen uppger att vittnesförhör har hållits och att man inte vill gå in på några detaljer av utredningsskäl.

Brottet rubriceras som grov våldtäkt.

Ett stort område spärrades av och tekniker undersökte skogspartiet.