Tänk om Staffan är det sista virala som händer

En vanlig dag får jag elva dåliga idéer och aldrig någonsin behöver jag redogöra för hur jag tänkte. Det är en skön tillvaro. Jag tjänar inte 110 400 kronor i månaden, men jag är fri.

Det kan inte bara vara jag som är förtjust i Norrtäljes kommunstyrelses vice ordförande Staffan Tjörnhammar. Jag ska inte överdriva för effekt, men jag vågar påstå att jag ömmar för Staffan.

Tänk att man fortfarande kan bli viral. Tänk om Staffan är det sista virala som händer innan vi går vidare till våra miljoner kanaler där vi umgås generationsvis. Alla har varsin virtuell värld och så sitter vi ensamma i våra rör och aldrig någonsin ser vi samma klipp där en kökskatt säger Well hi med sydstatsbrytning.

 

Jag tycker det är modigt att våga låta bli att fylla pauser med eh och öh. Lite obekymrad eftertanke i vårt speedade jordeliv, det är snyggt och tryggt. Tills det har pågått i tjugofem sekunder och blir till en förmodad stroke.

När jag såg klippet med Tjörnhammar första gången så blev jag konspiratorisk, det här måste vara redigerat och nu kommer SD hävda fake news och public service får läggas ner. När jag tänker i katastrofbågar så är de ofta både väldigt långa och väldigt mörka.

När jag såg klippet andra, tredje och sjätte gången så blev jag istället helt övertygad om att pausen inte alls handlar om att han tänker tyst. Bakom kameran, lite längre bort i lokalen hörs människor stöka och stoja. Det är dem han vill vänta ut. Han tänker teve.

Om han pausar och svarar när det lugnat ner sig i bakgrunden så blir det bättre för inslagets kvalitet. Han tänker produktion och det är fint.

 

Kanske står han och ångrar sig i realtid. Varför svarade jag ja till detta, jag kunde varit hemma och tittat på ”House of the Dragon”. Den tanken tar två sekunder. Sedan följer tjugotre sekunder av vad jag tror är Staffan som ser alla memes framför sig.

Han tänker ut ett svar, gör en meme av den, nej jag måste säga något annat.

När han har gått igenom vad alla instagramsatiriker kan tänkas göra med honom så finns bara ”Det är ju alltid en fråga om prioriteringar” kvar. Och nu med facit i hand så måste frågan ställas: om det var det bästa alternativet, vad i hela friden var det han valde bort? Något om att lönehöjningen är rimlig med tanke på hur dyrt kokain har blivit?

Jag vet inte vad jag ska tro längre. Jag vet bara att det måste göra ont att bli en meme.

Under SVT-klippet står att läsa ”Hör Staffan Tjörnhammars (M) långa tystnad i videon ovan.”

Hör?

Om en vice ordföranden i Norrtälje kommunstyrelse tar en tjugofem sekunders paus och ingen hör den, har den då låtit?

 

Följ ämnen i artikeln