Ebba Busch dåliga smak går inte att leva med

”Ebba Busch försöker iklä sig ett avslappnat förhållningssätt till abort men bär inte upp skruden.”

Jag föredrar Kim Kardashians nya stil framför Ebba Buschs nya. Och då är ändå Kims senaste stil väldigt ful!

Kardashian, som nyligen separerat från maken Ye, tidigare känd som Kanye West, verkar gladare än på många år. Tyvärr är singel-Kim inte van vid att klä sig själv.

Och så säger kvinnor att män inte är bra till något!

Det är populärkulturell historia, avsnittet av realityserien Keeping up with the Kardashians, när Ye rensar ut Kim Kardashians garderob och ger henne helt nya kläder. Så inleddes deras relation som musa och kreatör, ingen komplett utan den andra.

 

Ye verkar på många sätt vara en besvärlig man, men han är ett modegeni och som Kardashians stylist var han perfekt. Under flera har de dikterat vad vi ska ha på oss och utan Ye har Kardashian börjat tappa som trendsättare.

På den årliga MET-galan kom Kardashian inte klädd i avantgardemodet hon blivit känd för. Istället hade hon av ett museum fått låna Marilyn Monroes gamla klänning. En tradig och ful bit modehistoria.

I senaste numret av amerikanska tidningen Allure fortsätter det. På bilderna ser Kardashian ut att vara stylad av en konsthögskolestudent från Malmö.

 

Ebba Busch är visserligen också nyligen skild.

Men hennes nya stil handlar om någonting helt annat. Hon försöker iklä sig ett avslappnat förhållningssätt till abort men bär inte upp skruden.
Sommarens look var ett flortunt abortkontrakt. Avslöjande på ett, för partiledaren, mindre smickrande sätt.

Syftet med kontraktet var att ta bort abortfrågan från valrörelsens dagordning. För KD:s historia på området är ett problem inte bara för svenska kvinnor utan också för KD:s opinionssiffror.

Förra veckan kunde Dagens ETC bland annat avslöja att Andreas Carlson, KD:s gruppledare i riksdagen, under flera år engagerat sig mot abort.
2009 skrev han bland annat en debattartikel om att ”samhället måste erkänna fostret som ett liv och tala om den etiska aspekten att släcka ett liv”.

2010 ville han sänka gränsen för fri abort och sa i tidningen Enim att ”problemet är i första hand inte när en abort utförs utan att den utförs”.

Fler KD-toppar har engagerat sig mot fri abort, utan att redogöra för hur deras åsikter ändrats.

Ta Mikael Oscarsson. Partiets försvars- och utrikespolitiska talesperson, som grundade antiabortstiftelsen Ja till livet, och en god vän till Ebba Busch. Förra året lämnade han, tillsammans med Ebba Busch, in en motion om att partiets långsiktiga mål är ett samhälle där abort inte efterfrågas.

 

Med dessa lik i garderoben är det inte konstigt att Ebba Buschs nya look sitter dåligt. Den passar helt enkelt inte.

Kardashians dåliga smak går att leva med. Är priset för inre harmoni att klä sig fult får det vara okej. Ebba Busch dåliga smak går däremot inte att leva med. Den är lögnaktig och farlig för andra.

Jag hoppas effekterna av hennes stilbrott märks när höstens kollektion av riksdagsledamöter presenteras i september.