Hunden räddades av brandmän – här får de återförenas

Uppdaterad 2018-04-03 | Publicerad 2017-01-17

Hunden Hex var nära döden när huset brann – men rådiga brandmän grep in. Nu har hon fått träffa sina hjältar igen.

”Hon är en frisk och glad valp med många människor runt sig som älskar henne”, skriver Asheville Humane Society enligt The Dodo.

I oktober förra året höll hunden Hex från North Carolina i USA på att brinna inne. Men när brandmännen från Asheville Fire Departement fick veta att det fanns en valp inuti det brinnande huset kastade de sig in.

De lyckades få ut Hex, som först tycktes vara omöjlig att få kontakt med. Men hennes hjältar vägrade ge upp och gav henne syre för att få tillbaka hunden till liv. Det lyckades.

De närmaste månaderna fick hunden tillbringa på ett djursjukhus för vård av de brännskador hon fick från elden. Det blev snart uppenbart för djurorganisationen Asheville Humane Society och för personalen på Animal Hospital of North Asheville att det rörde sig om en riktigt kämpastark liten vovve.

Har blivit adopterad

Hex lyckades komma tillbaka trots de stora skadorna. Och i förra veckan fick hon till sist återse de räddningsarbetare hon har att tacka för att hon i dag har livet i behåll.

I framtiden får hon bo hos en familj som adopterat henne, berättar Asheville Humane Society.

”Sina fysiska sår kommer hon alltid att ha, men annars är hon en frisk och glad hund med mängder av människor runt sig som alltid kommer älska henne”, skriver de.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook