Här friar Markus – på 6 500 meters höjd

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

Med hjälp av sin vän Marcus Johansson som jobbar som pilot lyckades Markus Warnberg överraska sin flickvän med ett speciellt frieri, skriver Hela Gotland.

1 av 4 | Foto: Privat
Markus friade till sin Jennie på planet.

Markus Warnberg skulle flyga till Visby med sin flickvän Jennie Olsson och deras dotter. När han fick höra att vännen och piloten Marcus Johansson skulle flyga planet fick han idé – han skulle ta chansen och fria.

– Det var ett bra tillfälle och skulle bli ganska speciellt. Så jag ringde upp honom och så snackade vi ihop oss.

Och i fredags var det dags efter en tids planerande.

– Jag var väldigt nervös, det kom först när jag klev på planet, säger Markus.

”Blev väldigt chockad”

Flygvärdinnorna som var med på planerna serverade kaffe vilket var startskottet. Markus gav de ett klartecken och de meddelade piloten Marcus att det var dags. Han greppade mikrofonen och ropade ut ett meddelande till passagerna genom högtalarna: ”På rad fyra sitter en av mina äldsta vänner Markus Warnberg, bredvid honom sitter Jennie Olsson, mamma till deras gemensamma barn Emilia. Jennie, kanske är det så att denna flygning är mest speciell för dig”.

I ett klipp ser man hur Markus går ned på knä och friar till Jennie – som sa ja.

– Jag fattade ingenting när folk filmade. Jag trodde att det hade att göra med att Emilia var med då Marcus är hennes gudfar. Jag är ju flygrädd så trodde han drev med mig när han sa att det var en speciell flygning för mig. Men lägg av tänkte jag, säger Jennie och fortsätter:

– Jag blev väldigt chockad såklart. Det var inget som jag hade anat. Jag tyckte det var väldigt fint.

”Hade kunnat gå åt helvete”

Markus i sin tur erkänner att det var lite vågat att fria på planet.

– Det hade kunnat gå käpprätt åt helvete, men jag hade inga dåliga vibbar.

Marcus själv är glad över att han fick hjälpa sin vän.

– Det kändes kul och stort. Det var första gången som någon av mina kompisar flög med mig. Det var mycket som klaffade. Det är tur att det gick som det gjorde. Ett tack till alla inblandade på flygbolaget.

Publicerad: