Felix överraskade sin gammelfarmor med allsång med Måns

Måns Zelmerlöw sjöng för Marianne på 100-årsdagen

Uppdaterad 2020-06-23 | Publicerad 2020-06-22

Ja må hon leva uti 200 år!
Marianne Sondéll fyllde 100 år och överraskades med allsång utanför äldreboendet i Stockholm.
Barnbarnsbarnet Felix Bommelin, 15, ordnade så att favoritartisten Måns Zelmerlöw kunde sjunga för Marianne.

Felix Bommelin står nära sin farmorsmor Marianne och när hon fyllde 100 år ville Felix ordna något alldeles särskilt för att fira henne.

– Vi alla har tänkt på saker som vi kan göra för Marianne och ville så gärna hitta på något extra för henne på sin hundraårsdag. Vi vet att hon tycker så mycket om Måns Zelmerlöw och att få överraska henne med att han kom dit och uppträdde för henne var precis det som hände, berättar Felix.

Genom en tävling hos Nordax kunde Felix få tag på Måns Zelmerlöw.

Han kom till äldreboendet tillsammans med sin kompgitarrist Michael Blomqvist. Marianne hade fått veta att något skulle hända den dagen och stod på balkongen tillsammans med medboende och personal.

– Marianne blev överväldigad, det blev verkligen en överraskning för henne och hon hade aldrig kunnat ana detta. Hon blev verkligen väldigt lycklig och rörd av att Måns kunde komma dit för hennes skull. Det var jättekul för oss i familjen som stod och tittade på att se hennes reaktion, säger Felix.

Måns Zelmerlöw överraskade Marianne på 100-årsdagen med en allsång i trädgården vid äldreboendet.

”Allt blev så lyckat”

Måns sjöng flera låtar. Han inledde med ”En dag i Juni” och fortsatte med flera klassiska allsångslåtar. Men han hann även med sin egen hit ”Heroes” och ett rungade ”Ja må hon leva”.

– Det här var jättekul och man märkte vilken fantastisk reaktion vi fick från Marianne också. Jag hoppas att det här har piggat upp och de kändes som om det piggade upp mycket i dessa tider, säger Måns Zelmerlöw.

Felix är jättenöjd med överraskningen och att allt blev så lyckat. Det bästa var att så många människor blev galda.

– Marianne blev ju självklart väldigt rörd och glad, men det blev också vi andra som var där och tittade på och även all personal och andra som bor på äldreboendet. Detta var verkligen något som behövdes för att få upp stämningen i dessa tider, säger Felix.

Felix Bommelin ville ge Marianne något alldeles extra när hon fyllde 100 år. Han överraskade henne med Mariannes favorit Måns Zelmrlöw.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!