Uttrar hittade kärleken igen – precis lagom till jul

Publicerad 2020-12-05

Änkeuttrarna bevisar att det går att finna kärlek – även under en pandemi.

Uttrarna Pumpkin och Harris hade båda förlorat sitt livs kärlek och vantrivdes i ensamheten.

Tills en dag då de matchades ihop av sina djurvårdare – genom en dejtingapp.

– Det är ett sagolikt slut att de har funnit kärleken igen, säger Tamara Cooper på sälreservatet i Gweek.

Utterhonan Pumpkin bor på Sea Life i Scarborough, i England. Nyligen förlorade hon sin stora kärlek Eric, och vantrivdes över att leva ensam. Då kom hennes djurvårdare på en idé, enligt ett pressmeddelande från marinparken.

De gjorde en dejtingprofil åt Pumpkin på passande dejtingsajten ”Fishing for love”. Efter ett oändligt swipande dök han plötsligt upp – änklingen Harris.

Harris bodde vid tillfället i ett sälreservat i Gweek, nästan tvärs över landet. Nyligen förlorade han sin partner Apricot efter fyra år tillsammans.

Efter att först ha levt som ungkarl igen verkade ensamheten komma ikapp den sörjande uttern.

Sagt och gjort, efter att ha chattat genom Whatsapp upptäckte djurvårdarna det underbara – det var en perfekt match.

Djurvårdarna i Gweek tog med sig Harris till Pumpkins område för ett efterlängtat möte. Det är nämligen lättare för uttrar att komma överens på honans revir. Där började ett intensivt dejtande.

– Efter en ledsam period för alla inblandade är vi glada att meddela inte bara Pumpkin finnit lyckan, också Harris känner sig hemmastadd och har redan blivit en av Sea Life-familjen, säger Todd German på Sea Life.

Han berättar också att från och med den 2 december kan även marinparkens besökare få se kärleken frodas hos det nyblivna utterparet.

Följ ämnen i artikeln