Överbefälhavaren bjöd på show – under Pride

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2018-08-05

Under årets Prideparad höll Sveriges högste militäre ledare en show för åskådarna när han rev av en Elvislåt.

– Att sen se överbefälhavaren riva loss till Elvis var nästan overkligt. Vilket underbart land vi lever i, säger soldaten Robin Krüger som deltog .

Under årets Prideparad deltog Försvarsmakten och självaste överbefälhavaren Micael Bydén. När deras vagn passerade stadshuset drogs låten Suspicious Minds av Elvis igång i högtalarna och Micael Bydén tog tag i mikrofonen och showade för åskådarna.

Tilltaget har hyllats i sociala medier. ”Så snyggt” skriver en person om ett klipp på uppträdandet och ”Helt djävla underbart” skriver en annan.

Soldaten Robin Krüger gick i tåget och filmade landets högste militäre ledare.

– Det var en otroligt häftig upplevelse. Att uppleva den atmosfär av glädje eufori som genomsyrar paraden, och stolthet över att ta ett aktivt ställningstagande för alla människors lika värde. Det känns fantastiskt. Och att sen se överbefälhavaren riva loss till Elvis var nästan overkligt. Vilket underbart land vi lever i.

”Var i stundens ingivelse”

Jesper Tengrot, pressekreterare hos Försvarsmakten, säger att det var fältartisterna som spelade låten och som undrade om Micael Bydén ville sjunga.

– De sa till honom att de visste att han gillade den låten och frågade om han ville vara med. Överbefälhavaren tittade på mig och jag sa ja. Det var i stundens ingivelse.

Efter detta ska han kört låten igen – två gånger.

– Han hade ångan uppe.

Enligt Jesper Tengrot tycker Försvarsmakten att det är viktigt att delta i Pride.

– Dels för människors lika värde och dels för att vi i Försvarsmakten vill vara en inkluderande arbetsgivare.

Följ Goda nyheter på Facebook