Busschauffören sträcker ut handen – för att trösta Axel, 4

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

När Axel Johnson, 4, klev på skolbussen hemma i Wisconsin brast han ut i tårar. Då agerar busschauffören Isabel Lane och sträcker bak sin hand för att ge Axel tröst.

Nu hyllas hon på sociala medier för sin hjärtevärmande gest.

Axel Johnson, 4, var både nervös och fylld av spänning inför sin allra första skoldag i Augusta, USA. Men när han klev på den gula skolbussen i Wisconsin blev han överväldigad av känslor, något som Daily Mail rapporterat om.

Det dröjde inte länge innan tårarna börja rinna ner längs Axels kinder. Men som tur var så märkte busschauffören Isabel ”Issy” Lane Axels tårar och sträckte bak sin hand så att Axel kunde känna hennes tröst.

– Jag sa: Grabben, det här fixar du och du kommer ha så roligt, berättar Isabel till tidningen.

Busschauffören: ”Jag älskar mitt jobb”

Axels mamma Amy Johnson som följt honom till bussen tog ett kort på Isabel som sträckte ut sin hand till Axel.

– Jag älskar att människor i mitt grannskap är varmhjärtade och det är definitivt Issy, säger Axels mamma till tidningen.

Busschauffören Isables fina gest fick snabbt spridning i grannskapet. När den lokala polisen delade bilden som Axels mamma tagit på Facebook strömmade gilla-markeringar och kommentarer in.

”Det här är det sötaste fotot jag sett” skriver en person.

1 av 2 | Foto: Privat
Busschauffören Isabel Lane hyllas på sociala medier för sin fina agerande.

En annan kommenterar: ”Vilken underbar gest! Tack Isabel Lane för att du är passionerad och bryr dig om ditt jobb”

Isabel delade posten på sin egen Facebook och skrev: ”Jag är så lyckligt lottad som får gå upp varje morgon och göra skillnad. Jag älskar mitt jobb”.

Dessutom verkar hennes fina gest ha fått Axel att känna sig trygg att åka iväg till förskolan.

– Dagen efter satt han vid busshållsplatsen själv och väntade på mig. Han log när han hoppade på och pratade med mig hela resan, så han känner sig bättre till mods, säger Isabel till tidningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE