Cancersjuka Margaret blev polis för en dag

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Northumbria Police
Margaret Thornton, 70, blev kriminalpolis för en dag.

Hon har alltid haft en dröm om att jobba som kriminalare. Nu har cancersjuka Margaret Thornton, 70, fått sin dröm uppfylld.

– Jag har sett fram emot det här i veckor, säger hon till brittiska Gazette News.

Margaret Thornton, 70, har obotlig cancer. Nu ser hon till att bocka av så många upplevelser hon kan. I veckan såg en lokal polisstation i engelska Wallsend till att hon fick leva drömmen som kriminalpolis.

– Jag har redan åkt helikopter, så att vara kriminalare var nästa grej jag ville bocka av. Jag har sett fram emot det här i veckor, säger hon till brittiska tidningen Gazette News.

Fick utreda smitning

Margaret fick en snabbgenomgång, uniform och polisbricka. Sedan var hon redo att ta sig an jobbet för en dag. Hennes första uppdrag blev att utreda en påhittad smitningsolycka. Väl framme vid olycksplatsen mötte Margaret upp en kriminaltekniker som hjälpte henne att säkra spår. Kort därefter påträffades en gärningsperson.

Margaret konfronterade personen som sedan greps.

– Jag hade en strålande dag, jag älskade det och alla var så snälla. Jag kan inte tacka dem tillräckligt för att de ställde upp, säger hon.

”Enastående detektivarbete”

Polisen är också nöjd med dagen.

– Hon visade upp ett enastående detektivarbete som ledde till att gärningspersonen greps. Jag är säker på att hon aldrig kommer glömma sin dag i kåren, säger polisområdeschefen Sarah Pitt.

Nu är drömmen om att jobba som kriminalpolis avklarad. Margarets nästa önskan är att få flyga ballong.

Publicerad:

LÄS VIDARE