Aysha skulle hämta barnen – dödades på bron

Publicerad 2017-03-23

Tre personer dödades av gärningsmannen på Westminster-bron och vid det brittiska parlamentet.

Aysha Frade, 43, bekräftas av sin arbetsgivare som ett av dödsoffren, skriver Independent.

Enligt uppgifter i brittisk media var hon på väg för att hämta sina barn från skolan.

Gärningsmannen, vars identitet ännu inte offentliggjorts, mejade först ned fotgängare på Westminster-bron med en bil innan han tog sig vidare till parlamentsbyggnaden i London och högg ihjäl polisen Keith Palmer. Gärningsmannen sköts sedan till döds.

Under en presskonferens på torsdagsmorgonen uppgav Mark Rowley vid Scotland Yard att gärningsmannen dödade tre personer.

– Tragiskt nog inkluderar dödsoffren polismannen Keith Palmer, som skyddade parlamentet, och två civilpersoner – en kvinna i 45-årsåldern och en man i 55-årsåldern, säger Rowley.

I brittisk media namnges nu det kvinnliga dödsoffret. Enligt bland andra Sky news och BBC rör det sig om 43-åriga Aysha Frade.

Enligt mediauppgifter var hon på väg att hämta sina barn från skolan. Hon lämnade sin arbetsplats och var på väg över Westminster-bron när attentatet inträffade.

Aysha Frades arbetsgivare, DLD College i London, bekräftar dödsfallet för Independent.

– Alla våra tankar och våra djupaste sympatier går till hennes familj. Vi kommer erbjuda allt möjligt stöd till dem nu när de försöker hantera den förödande förlusten, säger skolans rektor Rachel Borland till tidningen.

Amerikanen Kurt Cochran namnges som det tredje offret. Familjen bekräftar dödsfallet i ett uttalande, enligt amerikanska medier.

Cochran ska ha befunnit sig i London tillsammans med sin hustru. Hustrun uppges ha skadats allvarligt i attentatet.

BBC rapporterar att Cochran och hustrun reste till London för att fira silverbröllop. De hade varit gifta i 25 år.

Polisen utreder attacken som ett terrordåd. Under torsdagsmorgonen vårdades 29 personer på sjukhus. För sju av dem var tillståndet livshotande.


LIVE-RAPPORTERING: SENASTE NYTT OM ATTACKEN

Här rapporterar vi live om onsdagens terrordåd i London. Läs också: Sammanfattning av vad vi vet hittills.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.