”En enormt ovanlig företeelse i vår bransch”

Publicerad 2020-12-23

På Yasuragi tar spaledningen bestämt avstånd från händelsen och menar att den är ett resultat av en individs brottsliga handling.

På Yasuragi tar spaledningen bestämt avstånd från händelsen och menar att den är ett resultat av en individs brottsliga handling.

– Det är självklart oacceptabelt, skriver Yasuragis vd Per Keller via mejl. När det inträffade uppmanade vi gästen att direkt polisanmäla händelsen.

För två år sedan åtalades en annan massör för sexuellt ofredande på Yasuragi. Har ni vidtagit några åtgärder nu och sedan den förra händelsen?

”Vi har strikta regler och processer för rekrytering, vidareutbildning och kvalitetssäkring av våra massageterapeuter. Sedan februari 2018 har vi obligatoriskt utdrag från belastningsregistret innan anställning och dessutom anställer vi endast diplomerade terapeuter från svenska yrkeshögskolor som vi kan kvalitetssäkra.”

Påverkar våldtäktsdomen spaanläggningens verksamhet?

”Detta är en enormt ovanlig företeelse i vår bransch och hos oss. Vi arbetar ständigt med värderingsfrågor, kundbemötande och tekniker för att kunna erbjuda en trygg, korrekt och kvalitativ behandlingsprodukt.”

Har målsägande, kvinnan, fått någon kompensation?

”Vi har under förundersökningens gång varit i kontakt med vår gäst och bistått utredningen fullt ut med vad vi kan. För oss har det varit viktigt att invänta rättsprocessens utgång för att sedan kunna ta en dialog med vår gäst. Vi vill ha en god långsiktig relation med våra gäster och fullt ut göra vad vi kan för att de ska uppleva Yasuragi som en trygg plats att besöka.”

Följ ämnen i artikeln