Skottlossning i villaområde – tonårspojke skottskadad

Uppdaterad 2020-10-10 | Publicerad 2020-10-09

16-åringen sköts ute på Vikåsaudden men lyckades ta sig in i ett bostadsområde för att ringa på hjälp.

Polisen jagar nu en eller flera misstänkta gärningsmän i samma ålder som offret som ska ha flytt på moped, enligt uppgift till Aftonbladet.

– Vi letar för fulla muggar, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen Region Väst.

En stor polisinsats pågår i trakterna kring Borås efter att en 16-åring hittats skjuten i bostadsområdet Frufällan utanför Borås.

– Vi fick in flera samtal från allmänhet som hörde skott. Därefter hittades en ung man med skottskador, en kille i skolålder. Han har förts till sjukhus och vårdas för allvarlig skador, men i nuläget inte livshotande, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen Region Väst.

En stor polisinsats pågår i trakterna kring Borås efter att en ung man hittats skjute.

Under eftermiddagen har polisen lokaliserat brottsplatsen till Vikåsaudden.

– Det är en udde några hundra meter från platsen där han hittades, säger Thomas Fuxborg.

Tekniker kommer under kvällen att arbeta på brottsplatsen.

Enligt uppgift till Aftonbladet har 16-åringen tagit sig in i ett bostadsområde och där ska han ha fått hjälp med att slå larm.

Larmet kom vid 12.30 på fredagseftermiddagen. Enligt uppgifter till Aftonbladet är den skadade en pojke i tonårsålder. Skytten eller skyttarna ska vara i liknande ålder som den skjutna. Enligt uppgifter till GT ska pojken skjutits i bröstet.

Polisen har konstaterat att han inte skjutits på den plats där han hittades.

Samtidigt jagas en eller flera skyttar som nu är på fri fot. Enligt uppgift till Aftonbladet har gärningspersonen eller personerna flytt på moped efter skjutningen, ett fordon som ska ha hittats.

– Det här är ett högprioriterat ärende i hela Älvsborg. Vi söker med alla tillgängliga resurser vi har och nyttjar även hundar och helikoptrar, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln