Livstid för 13-åriga Jaymes kidnappare

Uppdaterad 2019-05-26 | Publicerad 2019-05-25

Jayme Closs, 13, hölls fången i tre månader – efter att ha sett sina föräldrar skjutas ihjäl.

Nu döms förövaren Jake Patterson, 21, till livstids fängelse.

– Du är en av de farligaste människorna som satt sin fot på den här planeten, sa domaren James C Babler när domen föll.

Domaren kallade Jake Patterson ondskefull och en extrem fara för allmänheten när domen lästes upp i Barron i den amerikanska delstaten Wisconsin i fredags.

– Dina handlingar och idéer är inte normala. De är chockerande icke-normala, sa han, enligt CNN.

Åklagaren Brian Wright kallade honom en ”kallblodig mördare”.

Jake Patterson döms till dubbla livstidsstraff för morden på Jayme Closs föräldrar, James och Denise Closs, samt 40 års fängelse för kidnappningen.

Han har erkänt brotten och han döms utan rättegång.

”Jag orkar inte längre”

Ett skriftligt vittnesmål från Jayme Closs lästes upp av hennes advokat i rätten, rapporterar CNN:

”Jake Patterson stal mycket av det jag älskar. Mest av allt är jag ledsen att han tog min mamma och min pappa. Jag brukade älska att umgås med mina vänner. Jag älskade att gå i skolan. Jag älskade att dansa. Allt det stal han från mig. Jag orkar inte längre gå ut.”

Jayme Closs, 13, hölls fången i tre månader

James och Denise Closs hittades ihjälskjutna i familjens bostad i Barron den 15 oktober förra året. Deras 13-åriga dotter Jayme saknades och polisen misstänkte snart att föräldrarnas baneman fört bort henne.

Jake Patterson har i förhör med polisen berättat att gärningen var noga planerad, och att han valde ut sitt offer efter att ha sett henne kliva ombord på en skolbuss.

Lyckades fly

Efter mordet på föräldrarna släpade han in Jayme Closs, som tejpats till händer och fötter, i sin bil och körde tio mil norrut till sin ensliga stuga i närheten av staden Gordon.

Den 10 januari påträffade en kvinna på hundpromenad en medtagen Jayme Closs i skogen kring stugan. Hon hade då lyckats fly. En liten stund senare greps Jake Patterson.

Då hade flickan varit fången i 88 dagar.

Följ ämnen i artikeln