Vattenräkningen avslöjade paret – förlorar lägenheten

Publicerad 2020-07-28

Det gick åt fyra gånger mer vatten i parets lägenhet än i de andra treorna i hyreshuset.

Enligt paret berodde det på barnbarnen.

Hyresnämnden köper dock inte förklaringen och låter hyresvärden MKB riva förstahandkontraktet som paret haft i 15 år, rapporterar Hem & Hyra.

Hyresvärden misstänkte att den höga vattenförbrukning tydde på svartuthyrning.

MKB fick upp ögonen för paret redan hösten 2018 då grannar larmat om att flera andra personer sprang in och ut i trerummaren på Rosengård i Malmö. Drygt ett år senare, i januari i år, beslutade hyresvärden att formellt kasta ut paret som de inte hade lyckats möta i lägenheten. Däremot hade de mött en kvinna i lägenheten som inte stod på kontraktet och hade vattenräkningar som tydde på att någon eller några flitigt nyttjade lägenheten, skriver tidningen.

Paret nekar till anklagelserna

Enligt paret som bestred beslutet hade kvinnan bara varit inneboende hos dem i några månader. De visste dock bara vad hon hette i förnamn vilket gjorde att hyresnämnden, som nu prövat fallet, bedömde deras version som osannolik.

Nämnden trodde inte heller på paret när de förklarade varför deras vattenförbrukning skjutit i höjd. Den låg på runt 20 kubikmeter i månaden, vilket är fyra till fem gånger mer än det normala. Enligt paret berodde det på att deras tre barnbarn duschade på helgerna när de kom besök.

Hyresnämnden som ger MKB rätt att riva hyreskontraktet som paret haft i 15 år menar dock att ett läckage eller att fler än två personer regelbundet bott i lägenheten är enda förklaringen. Eftersom inget tyder på att det är något fel på vattenledningarna tvingas därmed paret att lämna trerummaren.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln