Cannabisdoft ledde till tillslag mot knarknäste i Malmö

Uppdaterad 2019-12-20 | Publicerad 2019-12-19

En 25-åring döms av Malmö tingsrätt till 2 år och 6 månaders fängelse för grovt narkotikabrott.

Hemma hos mannen hittade polisen vid ett tillslag bland annat kokain och cannabis på flera olika ställen i mannens lägenhet.

Bilder från polisens förundersökning visar narkotikan som hittades i mannens hem.

Vad som till en början bara var en doft av cannabis visade sig vara mycket mer för de rutinpatrullerande poliser som i mars 2016 befann sig i Gröndal i Malmö.

När poliserna följde doften hamnade de hemma hos en 25-årig man. På flera ställen i mannens lägenhet hittade polisen narkotika: i garderoben, köksbänken, på bord och i kuddfodral. Allt som allt påträffades 120 gram kokain, 5 gram MDMA, nära 4 kilo cannabis och nästan 5 gram cannabisharts.

Tillsammans med drogerna fanns väskor och emballage samt två vågar, en vakuummaskin, påsar och diverse paketeringsmaterial. Det blev uppenbart att man snubblat över en förpackningscentral för narkotika.

”Ja, allt är mitt”

Under torsdagens rättegång erkände 25-åringen brott. Däremot nekade han till att han haft narkotikan för att sälja den vidare. På åklagarens frågor om knarket i lägenheten svarade han:

”Det som fanns där det tillhör mig [...] allt är mitt. Det är till eget bruk.”

Tingsrätten gör dock bedömningen att det inte är troligt att den stora mängden narkotika skulle vara för 25-åringens eget bruk, utan dömer honom till grovt narkotikabrott och fängelse i 2 år och 6 månader.