Misstänkte dubbelmördaren i Mälarhöjden svarade i telefon

Uppdaterad 2022-12-03 | Publicerad 2022-12-02

Den intensiva jakten på dubbelmördaren i Mälarhöjden skulle få ett oväntat slut.

En av poliserna fick en idé om att helt enkelt ringa honom.

”Min första tanke när han svarade var att jag kommit fel”, säger polisen i en avrapporteringsrapport.

Polisjakten på den man som knivhuggit sin syster och hennes son i Mälarhöjden den 26 maj fick ett oväntat slut.

Efter dådet flydde mannen från platsen och ett stort polispådrag inleddes. I en av polisbilarna satt tre poliser som körde runt sporadiskt i området i hopp om att hitta mannen.

En av dem kom på idén att ringa den misstänkte mördaren. De slog upp hans telefonnummer på hitta.se, knappade in numret och ringde.

Efter några signaler hörde de hur han svarade.

”Min första tanke när han svarade var att jag kommit fel. Han svarade i sin telefon med tydlig pondus och svarade med hela sitt namn”, skriver polisen i avrapporteringsrapporten.

Satt i taxi på väg till Uppsala

Misstänkte mördaren i Mälarhöjden.

Polisen frågade den misstänkte mördaren var han befann sig, och han berättade att han satt i en taxi till Uppsala, där han hade för avsikt att anmäla sig på polisstationen.

I polisbilen hade polisen som ringt upp mannen samtalet på högtalartelefon, så alla hörde.

De frågade honom var han var, men han kunde inte lokalisera sig. Han frågade taxichauffören – som sa att de var i Solna.

Polisen frågade om han kunde tänka sig att be taxichauffören stanna, så han kunde möta dem i stället. Den misstänkte mördaren gick med på det.

Sex minuter efter att telefonsamtalet började hade polisen hunnit ikapp taxibilen som hade stannat på en parkering i Solna. Gripandet gick lugnt till. En av poliserna satte handklovar på hans armar, en annan tog kniven som han hade i magfickan på sin hoodie och la den på taxins tak.

I en avrapporteringsrapport säger polisen att de frågat mannen hur han mådde, men han svarade då att han att han inte ville säga någonting utan sin advokat.

De skriver också att han verkade obrydd och likgiltig över det som hänt.

Mannen åtalades tidigare i veckan för mord och grovt barnfridsbrott. Han har i förhör förnekat brott, men har inte kommenterat händelsen närmare i förhör.