Musk planerar bygga egen stad: ”Utopia”

Publicerad 2023-03-15

Elon Musk planerar att bygga sin egen stad nära SpaceX och Tesla-anläggningarna i Texas, USA.

I hans ”utopi-stad” skulle hans arbetare kunna bo i ett eget samhälle och till rabatterade priser, enligt The Wall Street Journal.

Elon Musk planerar för ett nytt samhälle utanför Austin i Texas, bredvid Borings och SpaceX:s anläggningar, kallat Snailbrook.

Det framgår av nya landregister, köpekontrakt på tusentals tunnland (ett tunnland är lite mer än 4 000 kvadratmeter) av betesmarker och mejl från personer med insyn i projektet, rapporterar The Wall Street Journal.

I möten med markägare och fastighetsmäklare ska Musk och anställda i hans företag beskrivit visionen av staden som en sorts Texas-utopi längs Coloradofloden, där hans anställda ska kunna bo och arbeta med hyror under marknadsnivå.

Namn från maskoten Gary

Staden skulle också ligga nära Musks The Boring Company, ett företag som konstruerar tunnlar och är baserat i Bastorp county.

Och med den nya stadens namn, Snailbrook, går det inte att låta bli att undra om det är en referens till The Boring Companys maskot: snigeln Gary.

Gary the snail.

Anställda som vill bo i det nya samhället ska enligt The Wall Street Journal debiteras 800 dollar, motsvarade 8 475 svenska kronor, i månaden för en enrummare eller tvårummare och få upp till 30 dagar på sig att lämna bostaden vid uppsägning eller avsked.

Simbassäng och idrottsanläggning

I området skulle det finnas simbassäng och idrottsanläggning.

Enligt lokala medier ska det hållas ett offentligt möte senare i mars där invånarna kan säga sitt.

Vad tycker du, är det en bra deal?

ANNONS

Följ ämnen i artikeln