Han jagas efter skjutningen i New York

Publicerad 2022-04-13

Skytten som öppnade eld i New Yorks tunnelbana är fortfarande på fri fot.

Nu jagar polisen den 62-årige youtubern Frank James.

Han ska ha hyrt en skåpbil som hittades på brottsplatsen och är misstänkt för attacken.

Minst 29 personer skadades i skjutningen i New Yorks tunnelbana under dagen. Ingen vårdas för livshotande skador. Nu har stadens polis gått ut med namn och bild på en person som nu anses vara misstänkt.

Tidigare uppgav polisen att han är en intressant person för utredning. Under onsdagen meddelade New Yorks borgmästare Eric Adams att han numera är misstänkt i fallet, rapporterar flera medier.

Frank James söks nu av polis efter tunnelbaneskjutningen. På brottsplatsen hittade man en hyrd skåpbil som kopplas till skjutningen.

– Nycklarna till skåpbilen hittades i tunnelbanan i skyttens ägodelar. Vi vet inte om herr James har någon koppling till tunnelbanan. Det är fortfarande under utredning, säger New York-polisens chef James Essig under en presskonferens.

Frank James, 62, är en flitig youtuber. I ett klipp hotar han New Yorks borgmästare Eric Adams.

Hotade borgmästaren på Youtube

James är skriven på adresser i både Wisconsin och Philadelphia. Polisen letar fortfarande efter honom men säger också att man har höjt säkerheten för borgmästare Eric Adams efter att man har hittat Youtube-klipp där Frank James hotar borgmästaren.

– Herr borgmästare, jag är ett offer för hur du tar hand om psykiskt sjuka, har han sagt enligt New York Post.

Frank James har sagt i sina klipp att han är diagnostiserad med en psykisk sjukdom. I mars varnade han för att han närmar sig ”farozonen”.

New York-polisen utlovar en belöning på 50 000 dollar till den som har information som leder till ett gripande.

Stor belöning utlovas

Under presskonferensen sa James Essig från New York-polisen att man inte har gripit någon efter tunnelbaneattacken. Han bad allmänheten om hjälp att hitta gärningsmannen.

– Vi ber om all hjälp. Från mobilfilmer eller om vittnen kan identifiera förövaren, säger Essig.

Han utlovar även en belöning på 50 000 dollar, nästan en halv miljon svenska kronor, till den som har information som leder till ett gripande.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln