Husdjur tar över valet

Publicerad 2015-05-07

LONDON. I dag går miljontals britter till vallokalerna.

Det gör även en hundans massa husdjur.

Hashtaggen #DogsAtPollingStations får Twitter att explodera.

I fjol hånades Ed Miliband efter att han fångats på bild i en klumpig kamp med en baconmacka. Men när högervridna The Sun i går åter gav sig på honom för sitt tuggtrassel – gav det i stället ett uppsving för Labour-ledaren. Den brittiska tabloiden hade en bild på Miliband med en stor tugga baconmacka i munnen på sin förstasida, med texten: ”Rädda vårt bacon” och ett gäng grisassocierande ordvitsar om att inte rösta på Labour. 

Men hans supportrar slog tillbaka på Twitter med hashtaggen #JeSuisEd (”Jag är Ed”). Där lade folk själva upp osmickrande bilder på sig själva ätande, till stöd för Miliband.

Djuren tar över

Men glöm #JeSuisEd eller Labourledarens tidigare hyllningstagg #Milifandom – i dag är det #DogsAtPollingStations (”Hundar vid vallokaler”) som gäller på Twitter. Medan miljontals britter går och lägger sina röster i det jämna valet är det bilder på deras husdjur som trendar på mikrobloggen. 

Den andra populära hashtaggen #IVoted (”Jag röstade”) startades för att få fler britter att rösta i valet, men de gulliga hundarna utanför vallokalerna har blivit dagens stora snackis. Andra röstare har anlänt till häst, eller som i Milibands Doncaster – med en liten lammunge.

Vem av partiledarna som får bära hundhuvudet efter valet avgörs efter att röstningen stängt i kväll klockan 23 svensk tid.