Romney kan bli utrikesminister – hård intern kritik

Uppdaterad 2016-11-24 | Publicerad 2016-11-23

new york. I mars kallade han Donald Trump för en bedragare – nu kan Mitt Romney bli utrikesminister.

Lojala anhängare är djupt kritiska och vädjar till den nyvalde presidenten att tänka om.

– Jag kan komma på 20 andra personer som vore mer kompatibla med Trumps utrikespolitiska vision, säger Newt Gingrich till Fox news.

Mitt Romney må ha övertygat Donald Trump om att han är rätt person för uppdraget som utrikesminister.

Men han har inte lyckats få den nyvalde presidentens lojala anhängare på sin sida.

Republikanska toppolitiker som Mick Huckabee, senator i Arkansas, och Newt Gingrich, tidigare talman i representanthuset som ingår i övergångsstaben, har inte glömt Romneys stenhårda kritik under valrörelsen.

– Jag kan komma på 20 andra personer som vore mer kompatibla med Trumps utrikespolitiska vision, säger Newt Gingrich till Fox news.

Gingrich förespråkade i stället namn som Rudy Giuliani eller Carly Fiorina som utrikesminister över Romney.

”Gjorde allt för att få Trump ur balans”

Mick Huckabee säger i sin tur att han är orolig att ”illojala republikaner” skulle kunna innebära en distraktion i Donald Trumps framtida administration.

– Det är inte det att jag tycker illa om honom personligen men jag är fortfarande väldigt missnöjd över att Mitt gjorde allt han kunde för att få Donald Trump ur balans, säger Huckabee till Fox news.

Mitt Romney var en av Trumps mest högljudda kritiker och kallade honom för en bedragare så sent som i mars.

Enligt Huckabee attackerade Romney såväl presidentkandidaten som väljarna och han hoppas att Donald Trump tar sig en extra funderare före en eventuell nominering av Romney.

– Det skulle vara förolämpande mot alla av Donald Trumps väljare som arbetade hårt. Det tycker jag att han borde stanna upp och begrunda, säger Gingrich enligt Politico.

Romney överväger uppdraget

Även om Romney inte har fått något officiellt erbjudande uppges han ligga bra till för en nominering. Enligt CNN ska Mitt Romney allvarligt överväga en framtid som utrikesminister under Trump.

Enligt CNN:s källa kommer det sannolikt att dröja till efter Thanksgivinghelgen innan ett beslut i frågan fattas.