Hunden Pippi blev hög på promenaden

Uppdaterad 2021-05-01 | Publicerad 2021-04-30

Under torsdagen så var labradoren Pippi ute på en promenad när hon plötsligt började uppträda konstigt, så konstigt att hennes ägare var rädd att hon hade fått en stroke.

Men Pippi hade inte fått en stroke – hon var hög.

– På djursjukhuset misstänkte de tidigt att hon ätit cannabis, säger Pippis ägare Susanne.

Pippi är en tvåårig labradortik som i vanliga fall är nyfiken och glad. Men under torsdagens kvällspromenad i Hammarbyhöjden blev Pippi plötsligt mer och mer okontaktbar.

– Hon var helt väck. Jag tänkte att hon fått en stroke, att det här kanske är allvarligt, säger Pippis ägare Susanne.

Pippi bor för tillfället hos en vän till Susanne som var den som rastade Pippi när hon började må dåligt. Vännen var också den som tog Pippi till djursjukhuset i Bagarmossen.

– De var inte på sjukhuset så länge, de misstänkte ganska tidigt att hon hade fått i sig cannabis.

Labradoren Pippi blev hög på en promenad.

Kan ha ätit bajs

Trots att Pippi fick komma hem från veterinären ganska fort så mådde hon dåligt under resten av kvällen. Enligt Susanne så hade Pippi snubblat i trappan, ramlat ihop och inte kunnat tugga ordentligt.

Hur Pippi fick i sig drogerna är oklart.

– Man vet inte om någon hade lagt det i en buske eller om hon har ätit människoavföring med cannabis i. Det är tydligen flera hundar som har drabbats, säger Susanne.

Anna Rave Vestberg, chefsveterinär på Anicura där Pippi fick vård, säger att de tar emot ungefär en hund i månaden som råkat få i sig droger.

– Våra iva-veterinärer säger att vi får in ungefär en patient i månaden. De flesta gångerna kommer djurägarna in efter en promenad och upptäcker att hunden inte mår bra.

”Klart det är allvarligt”

När det gäller just cannabis så är det tydligaste tecknet att hunden blir väldigt trött.

– Det vanligaste är att de är jättetrötta, sover och är vingliga. Vissa är svåra att få kontakt med, säger Anna Rave Vestberg.

Den som misstänker att dess hund har fått i sig cannabis bör enligt Rave Vestberg direkt kontakta en veterinär.

– Det är klart att det är allvarligt, det är en förgiftning för hunden. Men det finns betydligt farligare droger för hundar att få i sig och de flesta blir bra med vård ganska fort. De brukar få dropp och syrgas för att piggna till.

På Valborgsmässoafton, dagen efter att Pippi behövde åka till veterinären, så berättar Susanne att Pippi har tagit igen sig på soffan hela dagen.

– Hon var ”stoned” kan man säga, tvärhög helt enkelt. I dag mår hon bättre men hon har bara vilat och orkar inte gå ut.


Jackpott – MIssa inte expertens system på Stryktipset – 13 miljoner i
potten