Dubbla skottlossningar i Eskilstuna – inom tre minuter

Uppdaterad 2022-09-18 | Publicerad 2022-09-17

Skotthål genom fönsterruta.

Med tre minuters mellanrum kom två larm om skottlossning i Eskilstuna.

Först föll skotten i Nyfors – sedan vid en lekplats i Årby.

Det är samma lekplats där en kvinna och ett barn blev skjutna för tre veckor sedan.

Två skottlossningar ägde rum i Eskilstuna på lördagseftermiddagen.

  • Vid 17.28 larmade flera personer om att de hört skott avlossas i området Nyfors. Ingen skadad person har hittats. Polisen har bekräftat att skott avlossats.
  • Vid 17.31 slår inringare larm om en skottlossning i Årby cirka två kilometer bort. Skott har avlossats vid en lekplats – samma lekplats där en kvinna och ett barn blev skjutna i slutet av augusti.

Båda händelserna rubriceras som mordförsök och grovt vapenbrott.

Flera skotthål i lägenhetsport

På bilder från Årby syns flera skotthål i en lägenhetsport och tomhylsor har hittats. Ett område spärrades av för brottsplatsundersökningen. Ingen skadad person är funnen, vare sig i närområdet eller på sjukhus.

– Vi är på plats i båda ärendena för att säkra spår och fånga upp eventuella vittnen, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson under den tidiga lördagskvällen.

Polisen har knackat dörr i båda områdena. Drönare skickades upp för att söka av området i Nyfors.

– Vi har fått in många vittnesuppgifter i båda ärenden med folks om har hört av sig till oss med olika uppgifter. Vi har fått in saker att titta på, säger Evelina Olsson.

Skotten i Årby föll vid samma lekplats som för tre veckor sedan – finns det en koppling?

– Det är svårt att avgöra nu. Det är något som man får titta på i ett senare skede, när vi har någon frihetsberövad eller en uppfattning om varför det här har skett i idag. Självklart kollar man också på om det finns ett samband mellan skjutningarna i idag, säger Evelina Olsson.

Att inleda en så kallad särskild händelse eller kalla in förstärkning från andra polisregioner var under lördagskvällen inte aktuellt.

Lekplatsen där en kvinna och ett barn blev skjutna för en knapp månad sedan.

Följ ämnen i artikeln